Fra åpningen av Radiodager 2016 (Foto: Pål Lomeland)
Medlemsinformasjon

Tilskudd til Radiodager kan deles på flere

Lokalradioer som har fått tilskudd fra Medietilsynet til å være med på Radiodager kan omdisponere deler av tilskuddet, slik at flere får delta, opplyser Medietilsynet.

Siden Radiodager i år foregår digitalt og arrangementet i seg selv er i en mindre skala, er deltageravgiften mindre enn den pleier.

Det betyr for en del lokalradioer at de ikke kommer til å bruke hele tilskuddet de har fått for å delta på Radiodager fra Tilskuddsordningen for lokale lyd og bildemedier.

Men, tilskuddet kan i stedet omdisponeres slik at flere får delta, mener Medietilsynet. Det kommer fram i et brev som Radiodager har sendt ut til fjorårets deltagere i dag.

–  Som følge av covid-19-utbruddet og at konferansen derfor må arrangeres digitalt i år, har Medietilsynet sagt at de vil akseptere at støtten omdisponeres og benyttes til å dekke deltakeravgiften for flere personer enn det som opprinnelig gikk fram av søknaden, går det fram av meldingen fra Radiodager.

Her kan du lese hele brevet fra Radiodager: 

 

Hei kjære radiovenner!

Det nærmer seg raskt at vi skal arrangere årets Radiodager og Prix radio. Det så lenge stygt ut og vi trodde vel at vi også måtte kaste inn håndkleet i år. Men vi har jobbet hardt i kulissene og fått med NRK, Bauer og P4 til å forhåndskjøpe 280 billetter a 1.000 kr. til årets digitale arrangement. Dermed var vi i stand til å sette i gang produksjon og gjøre avtaler for årets gjennomføring.

Radiodager er et fellesprosjekt for hele bransjen og nå håper vi at så mange som mulig fra lokalradioer landet rundt også vil delta digitalt. Så får vi håpe at vi neste år kan skravles og møtes igjen fysisk.

Prosjektet Radiodager og Prix radio drives etter dugnadsprinsippet og vi håper derfor nå at så mange som mulig vil kjøpe billetter til kr. 1.000,- Vi har også utarbeidet en rabattordning slik at kan kjøpe flere billetter og få litt rabatt på billettene. Vi forstår at mange vil samles lokalt og se sammen, men oppfordrer til at dere kjøper flere billetter og dermed bidrar til at vi kan fortsette med Radiodager og Prix Radio de neste årene.

Det er flere lokalradioer som har fått innvilget tilskudd til deltakelse på Radiodager. Som følge av covid-19-utbruddet og at konferansen derfor må arrangeres digitalt i år, har Medietilsynet sagt at de vil akseptere at støtten omdisponeres og benyttes til å dekke deltakeravgiften for flere personer enn det som opprinnelig gikk fram av søknaden. Den enkelte radio sender på vanlig måte inn rapport/regnskap for bruk av midlene (navn og deltakere fra stasjonen) før støtten utbetales.

Nå er vi i sluttspurten med arrangementet og vi er stolte av det vi kan presentere både faglig og i Prix radio. Og jeg synes det er veldig hyggelig å se at enda flere lokalradioer er nominert og er med og kjemper om priser i de fleste kategoriene i år.

Så fra mitt radio-hjerte oppfordrer jeg alle til å melde seg på Radiodager og Prix radio og kjøpe et antall billetter så kan vi møtes igjen til hyggelig radioprat om et år.

Velkommen til Radiodager og Prix Radio!  Meld deg på her: https://www.radiodager.no/paamelding-til-radiodager/

Vennlig hilsen
Foreningen Radiodager
Morten Scott Janssen
Daglig leder, juryleder

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.