Foto: dsb.no
Medlemsinformasjon

Viktig melding – lytt på radio

Onsdag 10. januar klokken 12.00 holdes det offentlig varslingsprøve for Sivilforsvaret. Signalet «VIKTIG MELDING – LYTT PÅ RADIO sendes kl 1200.

Til tross for at mange lyttere ikke har anskaffet seg DAB-radio, fortsetter myndighetene å sende ut viktige meldinger på radio, heldigvis kan lokalradio hjelpe til med beredskapen.

Testen onsdag betyr at alle lokalradioer som er tilknyttet beredskapsavtalen skal videresende NRK Dagsnytt og påfølgende distriktsnyheter samtidig og uendret på sine frekvenser.

NRK vil også omtale dette i fjernsyn kvelden før, samt NRK radio og NRK tekst TV samme morgen. Umiddelbart etter signalet er sendt vil NRK radio lese en melding angående testen.

Sivilforsvaret har sireneanlegg (tyfoner) for varsling av befolkningen ved akutt fare. I fredstid kan slik varsling være aktuelt ved gassutslipp fra industri eller dambrudd i vannmagasin. I krig kan varslingsanleggene brukes ved fare for flyangrep.Rundt om i landet er det plassert ca. 1 250 varslingsanlegg, de fleste i byer og tettstader. Signalene vil kunne høres av over halvparten av befolkningen. Sivilforsvaret tester installasjonene to ganger i året, vanligvis andre onsdag i månedene januar og juni.

Du kan finne mer informasjon om varslingsprøven på www.sivilforsvaret.no

NRK sender ikke lenger på FM, og det er ikke kjent hvordan man skal nå de som ikke har anskaffet seg DAB-radio.

Lokalradio fortsetter å sende på FM minst til 2022

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Hei. Vi har ikke råd til å bytte ut til DAB- radio. Betyr det at vi ikke skal få beskjed om det blir krig? Hva om vi våkner opp en dag og så er krigen over. Uten at vi har hørt et kvekk! Hvordan er det mulig? Dessuten, hvorfor skulle vi bytte til DAB når vi har fullt ut fint fungerende FM-radioer?