Medlemsprofilen

Nye lokaler og bedre tider for Radio Trondheim

Radio Trondheim har flyttet inn i nye lokaler i Olavshallen. Flyttingen skjedde etter at lokalradioen fikk øknomiske problemer i fjor. Nå går ting bedre, får vi høre!

Baard Danielsen er fortsatt primus motor for Radio Trondheim, som er blant få lokalradioer som kun sender på lokal DAB. Ettersom myndighetene la ned sendeforbud for kommersiell radio på FM i Trondheim var det da også den eneste muligheten for de som vil lage lokalradio for Trønderhovedstaden.

Baard Danielsen i studio i Radio Trondheim, september 2018 Foto: Kyrre Dahl

Danielsen er kanalens faste morgenvert og en du kan høre hver dag på Radio Trondheim. Men, det er også flere andre stemmer å høre på lokalradioen, som byr på diverse lokalt innhold.

Radio Trondheim fikk sist overskrifter på grunn av en haltende økonomi, men flyttingen av studioet har hjulpet godt, forteller Danielsen. Det er bare snakk om noen få hundre meter over en bru, men lokalradioen holder nå til i Olavshallen og studioet er godt synlig for de som er innom konserthuset.

Det er stadig noen som står og ser inn i studioet, særlig på fredag ettermiddag, da Radio Trondheim har litt oppvarming til helga, forteller Danielsen. Med plasseringen i Olavshallen er det også lett å vise fram gjester i studio, noe man satser på. Særlig i morgensendingen som begynner klokken 07 hver dag, men også i andre spesialprogrammer.

Faktisk har lokalradioen mulighet til å ta opp musikk selv og i hovedstudioet står musikkinstrumentene klare. Det brukes ganske ofte, forteller Danielsen til lokalradio.no. Og som dere ser har Radio Trondheim ganske trivelige lokaler.

Radio Trondheim nyter også godt av et samarbeid med RBK og følger opp rundt byens populære fotball-lag. Det er et ukentlig fotballmagasin med fokus på all den lokale fotballen.

Det er Nea Radio som eier det lokale DAB-nettet i Trønderhovedstaden, men som leietager har Danielsen bare godord å si om Nea, selv om de blir konkurrenter om de lokale lytterne.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar