Programleder i Radio Trondheim, Martin Kaye (Foto: Pål Lomeland)
Medlemsprofilen

Nyeste tilskudd til lokalradiolandskapet

Radio Trondheim fyller ett år den andre november og er det siste skuddet på stammen av lokalradioer i Norge. Kanalen som kun sender på DAB og internett satser på innhold med sterk lokal tilhørighet og har stor tro på på fremtiden.

Baard Danielsen er ansvarlig redaktør, daglig leder og primus motor for den nye radiostasjonen. Han har siden 1992 vært programleder i en lang rekke lokale stasjoner og er dermed en velkjent radiostemme i byen. Under Midt-Norsk Lokalradiokonferanse hadde Danielsen en presentasjon av Radio Trondheim og kunne der fortelle at radiostasjonen som består av to ansatte og en rekke frilansere er på vei opp og frem.

– Det var litt skepsis i oppstarten, siden det har vist seg vanskelig å drive lokalradio i byen de siste årene. Men nå går det sakte men sikkert oppover og framover, sa Danielsen til gjengen av lydhøre konferansedeltakere.

Han tror grunnen til at Radio Trondheim ser ut til å lykkes, er at kanalen har en rendyrket lokal profil og et innhold som treffer nerven hos trønderne. (artikkelen fortsetter under bildet)

trondheim1
Foto: Pål Lomeland

Radiostasjonen holder hus i et intimt, stilfult og moderne lokale i Adressabygget i hjertet av Trondheim sentrum. Her er de samlokalisert med en kaffebar, der bare en glassdør skiller de kaffedrikkende gjestene fra studio.

– Det er både fordeler og ulemper med en slik plassering. Først og fremst gir dette et inspirerende og stimulerende miljø med økte muligheter for impulsive radiostunts. Ulempen er at man under sending alltid sitter på utstilling og dermed må være bevisst i klesveien og i forhold til ryddighet i studio, sier Danielsen. (artikkelen fortsetter under bildet)

Bård Danielsen presenterer Radio Trondheim under Midt-Norsk Lokalradiokonferanse 2016 (Foto: Pål Lomeland)
Baard Danielsen presenterer Radio Trondheim under Midt-Norsk Lokalradiokonferanse 2016 (Foto: Pål Lomeland)

Radio Trondheim henvender seg til alle som er glade i Trondheim, men spisser skytset mot aldersgruppen mellom 30 og 65 år. Kanalen sender døgnet rundt og har egenproduserte direktesendinger alle hverdager fra seks om morgenen til fem på ettermiddagen, med lokalt innhold som et viktig våpen.

Blant programlederene på kanalen finner vi Klaus Sonstad, blant annet kjent fra P3-programmet, Are og Odin. Sammen med kompisen Kolbjørn inviterer han hver fredag til progerammet KOK. KOK er egentlig en podcast, som tilsatt musikk blir til et radioprogram.

Om radiofremtiden er Danielsen klar i budskapet.

– I det digitale radioskiftet må vi som lokalradio jobbe knallhardt for å levere lokal kvalitet. Mange kommer til å skifte kanal og få seg nye favoritter i året som kommer.

Radio Trondheim hører du på det lokale DAB+ nettet i Trondheim og på nettradio.

Foto: Pål Lomeland
Foto: Pål Lomeland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar