Leif Tore Surén, Elverumsradioen. Foto: Kyrre Dahl
Medlemsprofilen

På besøk hos Elverumsradioen

Med lokalradiobransjens kanskje beste kaffemaskin ble lokalradio.no tatt vel imot i Elverumsradioen, eller Ælverumsradion som det egentlig heter. Se bildeserien fra denne populære lokalradioen!

Hva skulle en radiomann gjort uten kaffe? De fleste som jobber i radio er avhengige av kaffe, i hvert fall de som har morgensending og sjefen for Elverumsradioen har derfor investert i en ordentlig kaffemaskin både for ansatte og gjester.

Kaffemaskinen til Elverumsradioen. Foto: Kyrre Dahl

Det er kanskje derfor Elverumsradioen går så det suser om dagen. Med økende lyttertall og god økonomi lages det her lokalradio på løpende bånd fra morgen til kveld, i kompaniskap med de andre lokalradioene i Hedmarksradioene, som også inkluderer Hamarradioen, Solørradioen, Trysilradioen, Østerdalsradioen og Radio Kongsvinger.

Studio Elverumsradioen. Foto: Kyrre Dahl

Leif Tore Surén er en av to medarbeidere i Elverumsradioen. Surén burde være godt kjent for sine overføringer av Elverum håndball, som til og med har gitt ham en Prix Radio for årets direktesending. Med seg i studio har han Mari Nyberget og begge lager lokale nyheter og reportasjer for Elverum og omegn hver eneste dag.

Mari Nyberget, Elverumsradioen. Foto: Kyrre Dahl

Elverumsradioen holder til i moderne lokaler, som ble innredet så sent som i 2016 midt i sentrum av byen, ved siden av Kremmertorvet. Lokalradioen er tydeligvis populær i lokalmiljøet, for i løpet av Lokalradio.nos korte visitt var en annonsør innom for å få seg litt radioreklame. Medarbeiderne i lokalradioen påpeker begge viktigheten av å være lokale og hinter om at de har overtatt litt av rollen til NRKs distriktskontor etter at rikskanalene valgte å slukke sine FM-sendere.

Mixer, Elverumsradioen. Foto: Kyrre Dahl

Elverum er en mellomstor by i Hedmark med drøyt 21 000 innbyggere. I tillegg til lokal reklame er radiobingo populært i dette området, særlig når jackpoten er på topp. I tillegg til lokalt produsert innhold samarbeides det med de andre Hedmarksradioene om innhold.

Håndball er stort i Elverum, som har et lag som gjør det sterkt ikke bare i Norge, men i hele Europa. Overføringene av håndball er ikke bare populært blant lytterne, men bidrar også til å sette Elverumsradioen på kartet hos annonsører.

Elverumsradioen sender på FM i Elverum kommune, og på DAB i hele Hedmark og over hele verden via internett.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Vi tar inn Elverumsradioen her på Røros, men den heter faktisk Nord-Østerdal her. Jeg tror det sendes via Tron ved Alvdal. Det er samme stasjon hele veien fra Elverum til et stykke nord for Røros.