Hovedstudioet til Jærradiogruppen
Medlemsprofilen

På besøk hos Jærradiogruppen

Jærradiogruppen er Norges nest største gruppering innenfor lokalradio. Vi har vært på sommerbesøk i hovedkvarteret.

Jærradiogruppen holder til like utenfor Sandnes sentrum og består av en rekke radiostasjoner, både i nærområdet og i andre deler av landet. Hovedkvarteret finner du i dette markante bygget like ved fjorden. Du ser det enklest ved å se etter logoflaggene utenfor.

Jærradiogruppen finner du i dette bygget i Sandnes

Studioene finner du i toppetasjen og i hovedstudioet fant vi ingen ringere enn Aslak Skretting, som også er leder for Norsk Lokalradioforbund. Han var den eneste av de redaksjonelle medarbeiderne som var på huset akkurat under vårt besøk, men hadde vi kommet tidligere hadde vi også fått hilst på morgenshowet som holder koken gjennom sommeren.

Aslak Skretting i studio på Jærradioen

Ikke overraskende er det relativt stille på Jærradioen, Radio Sandnes og de andre radioene i gruppen nå på sommeren, men lokalene bar preg av at det utenom ferien er langt flere på jobb. Redaksjonen kan boltre seg i hele toppetasjen, administrasjon og salg holder til i etasjene under. Lokalradioens aktiviteter fyller så og si hele bygget, men med en liten overraskelse i første etasje! Det skal vi komme tilbake til.

Mixer i hovedstudioet hos Jærradiogruppen

Vi fikk se tre av studioene som er i daglig bruk til produksjon av både programmer og nyheter. I tillegg fikk vi omvisning i et teknisk rom med imponerende mange bokser og dingser, som må til når man skal styre flere lokalradioer fra samme sted.

Jærradioen i Sandnes

Med forbehold om at noen hadde brukt mye energi på å rydde før vi kom, så fremstår lokalene til Jærradiogruppen som pene , ryddige og akkurat passe store til den bruken man trenger. Litt mindre enn de store riksradioene, men større lokaler enn de fleste lokalradioer. Trivelige oppholdsrom er det også.

Et annet studio hos Jærradiogruppen

Jærradiogruppen er som nevnt landets nest største lokalradio-gruppering og den desidert største aktøren både på Jæren og på Nord-Jæren, som innbefatter Stavanger og Sandnes. De har også lokalradiostasjoner i Dalane og i Ryfylke, så det er relativt stort område å dekke med godt over 300 000 mennesker til sammen. Det er bare på Haugalandet at det er andre aktører i dette fylket. Men, generellt er Rogaland et godt radiofylke med mye lytting på lokalradio.

Salgsavdelingen, Jærradiogruppen

Salgsavdelingen var som forventet sommer-rolig, men selvsagt var noen på plass for å ta seg av de kundene som måtte ha behov for radioreklame. Salgssjefen selv, Vetle Høivik, hadde selv denne vakten og kunne fortelle at jo da, det var en del å gjøre. Reklamemarkedet hadde tatt seg noe opp igjen etter det meste stoppet opp i mars, men Jærradiogruppen er fortsatt blant de som har tapt omsetning på korona-krisen.

Vetle Høivik, Salgssjef i Jærradiogruppen

Det kan forøvrig nevnes at mannen som kanskje er mest kjent i forbindelse med Jærradiogruppen, Hermann Skretting, har åpnet galleri i første etasje av bygget, som kalles Galleri Simonsbakken. Slik ble åpningen av galleriet beskrevet av Stavanger Aftenblad:

– Det er i Cuba han har studert kunst, og er der han arbeider. Han har fotografert cubanske hverdagsmennesker og bearbeidet bildene til litografier. Skretting er også grenseløst fascinert av sommerfugler, og digitaltrykk av dem fyller store deler av galleriet.

Alle bilder: Kyrre Dahl, lokalradio.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar