Sending på Radio 102 FOTO: Kyrre Dahl
Medlemsprofilen

På besøk hos Radio 102

Radio 102 i Haugesund har lenge vært en populær radio. Lokalradio.no har vært innom på studiobesøk.

Radio 102 holder til i samme lokaler som Haugesunds Avis, en drøy kilometer utenfor sentrum av byen. Det er også lokalavisa som eier lokalradioen, et samarbeid som fungerer godt, ifølge redaktør Thor-Magnar Thorsen

Helge, Thor-Magnar og Eivind i morgenshowet på Radio 102

Det er redaktøren selv som har morgensendingen på Radio 102, sammen med Eivind Kallevik og Helge Berthelsen. Dette er en sending med både humor og alvor og fokus på lokale saker og gjester i studio. Her ser vi morgenredaksjonen i et redaksjonsmøte. Klokka 10 overtar Monica Thorsen studio.

Monica Thorsen med lytter på tråden i Radio 102 studio. FOTO: Kyrre Dahl

Hun sender hver formiddag fra klokka 10 til 14 og som redaktøren påpeker er det “live live”. I motsetning til mange andre radiostasjoner som “prepper”, altså lager ting på forhånd, går sendingene på Radio 102 direkte med programleder i studio hele dagen. Den siste faste programlederen er Egil Houeland, fra klokka 14:

Egil Houeland på Radio 102 FOTO: Kyrre Dahl

Houeland har vært med i Radio 102 siden starten i 1985 og beskrives som et levende leksikon når det gjelder musikk. Han er også musikkansvarlig og forteller at Radio 102 satser bevisst på lokale artister. Utover kvelden og i helgene er det mer avslappende sendinger med mye musikk og godbiter fra tidligere sendinger.

Radio 102

Det er ganske mange som jobber i Radio 102 sammenlignet med andre lokalradioer. Derfor har lokalradioen flere sidestudioer, som brukes flittig til blant annet produksjon av innslag og lokale nyheter. Radio 102 har også en egen produsent av radioreklame, med eget studio, selvfølgelig:

Asbjørn Kallevik, reklameprodusent, Radio 102

Som før nevnt holder lokalradioen til i samme lokaler som Haugesunds Avis og har dermed fått studio ut mot den mest trafikkerte gata i byen. Det betyr at man er kjapt ute med trafikkmeldinger om det skulle skje noe. Det er også et samarbeid om saker mellom radioen og avisa, men lokalradioen har sin egen markedsavdeling.

Mediehuset Haugesunds Avis

Radio 102 har lenge ligget helt oppe i toppen av lokalradio Topp 15, som forteller hvor populær en lokalradio er. Noe av suksessen skyldes at NRK Rogaland ikke oppfattes som en radio for Haugesund, i stedet kaller mange det for Stavanger-lokalen, forteller redaktøren. Dermed har 102 gått inn og tatt plassen som den foretrukne lokalradioen for Haugesund og Karmøy.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar