Hanne Fjeldberg og Tommy Novik er Radio 3 Bodøs ansatte. (Foto: Pål Lomeland)
Medlemsprofilen

På besøk hos Radio 3 Bodø

Radio 3 Bodø er samlokalisert med Avisa Nordland og holder til i flotte nye lokaler midt i sentrum av Bodø. Stasjonen satser stort på lokalt innhold, med sport og kultur som to viktige bærebjelker i den redaksjonelle produksjonen.

Radioen ble opprinnelig startet som Radio Nord, men skiftet i slutten av april 1994 navn til Radio1. I 1997 skulle Radio1 bli storbyradio og radioen i Bodø forlot franchisekonseptet til Radio1. Det nye navnet ble Radio3 Bodø.

Hanne Fjeldberg er stasjonssjef og salgssjef og startet i jobben i mars 2015. Hun er egentlig utdannet lærer, men kom til radioen fra salgsbransjen. Sammen med programleder og ansvarlig redaktør Tommy Novik som nylig gjorde comeback etter ett års pause, utgjør de stasjonens faste ansatte. Det er også tilknyttet noen frivillige medarbeidere som håndterer noe av sendetiden på kveldstid. Radioens viktigste inntektskilde er salg av reklame- og sponsorprodukter i lokalmarkedet, men også radiobingo tilfører penger i kassa.

For Radio 3 Bodø er fotball en viktig innholdsfaktor. Stasjonen overfører alle Bodø Glimts hjemmekamper på direkte på radio. Radioen reiser ikke rundt med laget sitt på bortekamper, men fanger stemningen med faste livesendinger fra en av byens sportspuber.

Bodø med sine 50 000 innbyggere kan glede seg over å ha to kommersielle radiostasjoner som begge sender døgnkontinuerlig. Radio 3 Bodøs kommersielle konkurrent startet i 2010 som NRJ Bodø, men skiftet i 2013 både profil og navn og ble til FM 8000.

Radio 3 Bodø er eid av Radio Trømsø AS, Johnsen Gruppen AS og Avisa Nordland.

 

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar