Medlemsprofilen

På besøk hos Radio Kongsvinger

Radio Kongsvinger har holdt på en del år nå, men holder fortsatt koken med daglige nyheter, underholdning fra pene lokaler midt i byen.

På veggen til et av byens kjøpesentre finner vi skiltet til Radio Kongsvinger, noe som tyder på at de er flinkere til å markedsføre seg enn de fleste lokalradioer. Det er ikke tilfeldig at lokalradioen ligger akkurat her. Her ligger nemlig også lokalavisa Glåmdalen, som er en av flere eiere.

Vi ble imponert over store lokaler med egen resepsjon, men det viste seg at Radio Kongsvinger deler lokaler med avisa. På den annen side virket det som det var betydelig mer aktivitet i radiodelen enn det var i avisdelen når vi var på besøk. Redaktør Pål-Erik Berntsen var en av fire medarbeidere på jobb. Han har daglige morgensendinger.

Forøvrig har Hege Hageløkken ettermiddagssendinger og har god hjelp av Venkah Gjermundsen og Erik Fagernæs. Sistnevnte er velkjent som daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han har nå blitt pensjonist, men det betyr jo at han kan jobbe mer for Radio Kongsvinger (og andre).

Radio Kongsvinger har to operative studioer inne i lokalene til Glåmdalen, og Berntsen forteller at de har et godt samarbeid med lokalavisa. De samarbeider også med Hedmarksradioene, som har en eierandel i Radio Kongsvinger. Samarbeidet handler blant annet om utveksling av saker som alle radioene kan ha glede av.

Radio Kongsvinger har en allmenn profil med diverse innhold og musikk, men har fokus på lokale saker, sport og underholdning for lokale lyttere. De sender både på FM og DAB og kan høres på nettradio over hele verden.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar