Frode Bjorvand i Radio Loland Foto: Kyrre Dahl
Medlemsprofilen

På besøk hos Radio Loland

Radio Loland er lokalradioen i Vennesla på det blide sørland. Radioen har i år 30 års jubileum og lokalradio.no tok turen innom for et studiobesøk. Her er bildene!

Radio Loland er lett å finne, med lokaler i gågata i Vennesla, i kjelleren under banken og det er godt skiltet på utsiden:

Radio Loland, inngangsparti

Loland er stedet der radioen holdt til i sine første leveår og selv om man har fysisk flyttet til Vennesla og dekker vesentlig mer enn Loland har lokalradioen holdt på navnet, forteller daglig leder Frode Bjorvand.

Han var alene da lokalradio.no kom på besøk, men forteller at det er flere personer innom radiolokalene på formiddagen og det er i underkant av 2 årsverk til sammen, i tillegg til frivillige.

Radio Loland, studio

Radio Loland har konsesjon for kommunene Vennesla, Iveland, Søgne og Songdalen i Agder og anslår at de potensiellt kan nå 30 000 mennesker. Lokalradioen har flere ganger vært inne på lokalradio Topp 15 og er altså rimelig populær i sitt eget område.

Radio Loland, mixer

Lokalradioen startet sine sendinger i 1988 og fyller dermed 30 år i år. Bjorvand avslører at de har planer om en skikkelig jubileumsfest utpå høsten. I begynnelsen sendte radioen fra en campingvogn, men nå har de moderne lokaler med mye bedre plass.

Det er radiobingo som er den viktigste inntektskilden for lokalradioen, men det er også et brukbart reklamesalg.

Radio Loland, studio

Når det gjelder innhold er Radio Loland en typisk lokalradio med diverse innhold og diverse musikk. De holder også sine lyttere oppdatert med trafikkmeldinger, og følger med på direkte TV i studio, så trafikkoppdateringene er ferske!

Hver fredag er det nattradio på Radio Loland, og det er blitt en tradisjon som har holdt i nesten 30 år, med frivillige medarbeidere som holder koken. Lokalradioen har også en egen ungdomsredaksjon, med sendinger hver lørdag.

På morgenen er det samsending med Radio Sør, som nå heter Metro Sør, men Radio Loland har lokale sendinger formiddag og ettermiddag.

Radio Loland, studio

Radio Loland sender fortsatt på FM og har 5 forskjellige frekvenser. Bjorvand forteller til lokalradio.no at de vurderer å også starte sendinger på lokal DAB når de mener at tiden er inne for det. De kommer til å fortsette å sende på FM så lenge de får lov.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar