Redaktør Anders Taaje i Radio Randsfjord med Randi Thorsen fra Gran Arbeiderparti i studio. Foto: Kyrre Dahl
Medlemsprofilen

På besøk hos Radio Randsfjord

Radio Randsfjord er en lokalradio som opplever økte lyttertall og god økonomi om dagen. Lokalradio.no tok en tur innom radioens lokaler på Gran på Hadeland. 

Når vi er innom er lokalradioen godt i gang med dekning av den lokale valgkampen i Land og på Hadeland. Randi Thorsen fra Gran Arbeiderparti var innom studio under vårt besøk og det skulle komme flere utover dagen. Et prosjekt Radio Randsfjord har fått støtte til å gjennomføre fra tilskuddsordningen for lokalkringkasting som betyr langt bredere dekning av valget og valgkampen sammenlignet med forrige lokalvalg, blir vi fortalt.

Miksebordet i Radio Randsfjord Foto: Kyrre Dahl

Anders Taaje er redaktør og eier av Radio Randsfjord, noe han har drevet med i mange år. Tidligere het lokalradioen Radio Hadeland med kontor på Roa videregående skole. Da dekket man Gran, Jevnaker og Lunner på Hadeland. Senere fikk man også konsesjon for Søndre og Nordre Land og byttet navn til Radio Randsfjord. I en periode hadde Taaje lokalradioen i huset sitt, men nå har man moderne lokaler på kjøpesenteret Granstunet i Gran sentrum.

Dalet i Radio Randsfjord. Foto: Kyrre Dahl

Rent teknisk fremstår Radio Randsfjord som svært fremoverlent. Studio-lokalene er relativt små, men det er moderne løsninger. Miksebordet er ikke bare digitialt, det er faktisk et nettbrett, som kan styres fra hvor som helst. Redaktør Taaje forklarer at han har full mulighet til å styre både mikser og Dalet fra både huset på Hadeland og hytta i Spania.

Enheten for høytalere og hodetelefoner i Radio Randsfjord. Foto: Kyrre Dahl

Dalet er som de fleste vet et dataavviklingsverktøy som mange lokalradioer bruker. Som man ser av bildene har Radio Randsfjord ellers valgt enkle men funksjonelle løsninger i sitt hovedstudio, der man også kan intervjue gjester. Man har selvsagt også muligheten til å ta telefonen på lufta. Det er tre programledere som har daglige sendinger på lokalradioen, i tillegg til radiobingoen, som Taaje selv tar seg av.

Utstyr eller veggutstilling hos Radio Randsfjord. Foto: Kyrre Dahl

Radio Randsfjord har nå svært gode lyttertall og er landets sjette mest populære lokalradio, ifølge de siste lyttertallene fra Kantar. Økningen skyldes at riksradioene har slått av sine FM-sendere, forklarer Taaje, noe han selv har gått hardt ut mot i forkant. Økonomien er også bra om dagen, forteller redaktøren.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar