Rolf Øvretveit i studio på Radio Sotra. Foto: Kyrre Dahl
Medlemsprofilen

På besøk hos Radio Sotra og kongen av FM!

Lokale artister hyller at Radio Sotra fortsatt sender på FM og har utropt redaktøren til kongen av FM! Lokalradio.no tok turen innom for et studiobesøk.

Lytt til den rojale hyllesten nedenfor

Radio Sotra holder til på Straume, som er bare en 20 minutters busstur fra Bergen sentrum. Lokalene ligger sentralt på Straume, rett ved siden av Sartor Senter og bussterminalen.

Radio Sotra

Det var Rolf Øvretveit som tok oss imot og han har vært i Radio Sotra helt siden starten. Nå var det en prøveperiode fra 1984, der de bare sendte en time i uka, men fra september 1987 ble Radio Sotra en normal lokalradio for Fjell, Sund og Øygarden, tre kommuner like utenfor Bergen.

Radio Sotra

Øvretveit har trafikkradio på ettermiddagen, mens det er en egen morgenvert som tar seg av den delen av dagen. Ellers er det noen spesialprogrammer og frivillige med. Lokalradioen sender også kommunestyremøter og har faste spalter med de tre ordførerne i dekningsområdet.

Radio Sotra

Radio Sotra har i 20 år ikke bare drevet lokalradio, men også drevet den lokale kinoen for kommunen. Dette pågikk fram til 2010 og Øvretveit er nå også kinosjef i den nye private kinoen som nylig er åpnet på Sartor Senter. Planen er å flytte radioen til kinolokalene, forteller redaktøren av lokalradioen. Ikke fordi han vil få kortere vei mellom jobbene, men fordi det er planer om å rive bygget lokalradioen holder til i.

Radio Sotra

Radio Sotra har god økonomi og kan fortelle om flere år med overskudd i det siste, til tross for at radiobingoen er blitt lagt ned. De forteller om økt oppmerksomhet etter at rikskanalene la ned sine FM-sendere og vil fortsette å sende på FM i flere år til, hvis de får lov.

Og dette har de lokale artistene Ausekarane fått med seg og laget en egen hyllest til Radio Sotra, der Øvretveit er utropt til kongen av FM!

Fra Youtube. Trykk Play for å lytte

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar