En oversikt over senderne til Radio Stryn
Medlemsprofilen

På besøk hos Radio Stryn

Radio Stryn er en av få lokalradioer i gamle “Sogn og Fjordane” fylke, men i Stryn er det fortsatt solid liv i FM-båndet. Lokalradio.no var innom på en sommervisitt.

Det er imponerende natur her innerst i Nordfjord, en av landets lengste fjorder. Strengt tatt er de kjente turiststeden Loen og Olden enda lenger inne i fjorden, men det er Stryn som er sentrum i denne delen av landet og det her vi finner lokalavisa Fjordingens lokaler, der vi også finner Radio Stryn.

Ove Andre Aarskog i Radio Stryn

Det er Ove André Aarskog som er radiosjef i Fjordingen og dermed sjefen i Radio Stryn. Han er selv svært engasjert i lokalradio, selv om han egentlig jobber i markedsavdelingen i lokalavisa. Under hans ledelse har lokalradioen gått fra å sende noen få timer pr. uke til å sende hele døgnet på FM og internett. Det har det kommet mye gode tilbakemeldinger på, avslører Aarskog.

Radio Stryn holder til sammen med Fjordingen

Stryn er nok et kjent navn for mange, som turistdestinasjon både sommer og ikke minst vinter, men det er først og fremst lokalbefolkningen som er målgruppe for radioen. Det bor drøyt 7000 mennesker i kommunen, og det er mange av dem som er trofaste radiobingospillere. En av dem kom til og med innom under vårt besøk. Lyttertall er ikke tilgjengelig, ettersom Stryn er et litt for lite område til å få meningsfulle lyttertall.

Data-avvikling hos Radio Stryn

Topografien i området skaper en del utfordringer og det er satt opp en rekke sendere for å dekke hele konsesjonsområdet, som man kan se på det første bildet i denne saken. Alle senderne mates fra en hovedsender som befinner seg i Stryn. Ikke mindre enn ni andre sendere må til for å nå alle i kommunen.

Båndspiller hos Radio Stryn

Aarskog er på ingen måte den eneste som holder liv i Radio Stryn, som har en rekke lokale medarbeidere som lager diverse programmer. Et av programmene som har fått stor oppmerksomhet er  Sport und Spaß, som til tross for det tysk-klingende navnet er et magasin med lokalsport. Men i løpet av uka er det flere programmer blant annet med jazz, blues og annen musikk, for ikke å snakke om radiobingo.

Veggen i studio hos Radio Stryn

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar