Radio Vest-Telemark FOTO: Kyrre Dahl
Medlemsprofilen

På besøk hos Radio Vest-Telemark

Radio Vest-Telemark har ganske nylig flyttet inn i nye lokaler og har trolig lokalradiobransjens mest elegante møterom. 

Lokalradioen i Telemark startet som Radio Rauland i sin tid og har fortsatt tilholdssted i Rauland, men dekker nå Vinje, Fyresdal og Tokke kommuner. For et drøyt år siden flyttet de inn i det gamle kommunehuset i Rauland.

Redaktør Halvor Lognvik i Radio Vest-Telemark Foto: Kyrre Dahl

Det er en liten gjeng engasjerte medarbeidere som fortsatt holder koken i lokalradioen. Hovedinntekten kommer fra radiobingo, som går relativt bra om dagen. Ellers overfører man blant annet kommunestyremøter, det er daglige sendinger med aktualiteter og noen lokale spesialprogram.

Mixer i Radio Vest-Telemark

Radio Vest-Telemark har tro på fremtiden og har derfor investert i nye lokaler, der man finner moderne avviklings-utstyr. Hvis man ser nøyere etter ligner utstyret på det som brukes i Radio Rjukan og det er også meningen, for å lette samarbeidet mellom de to nabo-radioene i Telemark. Faktisk har Radio Vest-Telemark akkurat nå lånt en mixer av Rjukan på grunn av lynnedslag og siden utstyret snakker sammen var det bare å koble den rett inn i Rauland, uten videre problemer.

Radio Vest-Telemark holder til i det gamle kommunehuset i Rauland

Radio Vest-Telemark dekker et enormt område rent geografisk, der Vinje kommune alene er større enn gamle Vestfold fylke og inkluderer deler av Hardangervidda. Det er altså mye fjell og dype daler og lokalradioen har måttet sette opp mange sendere for å dekke hele området. Det er unødvendig å si at FM-dekningen i store deler av området er langt bedre enn det rikskanalene har på sine DAB-nett.

Hos Radio Vest-Telemark

I dette store geografiske området bor det bare 7000 mennesker, spredd over grender og mindre tettsteder. Men, det er en del turister som besøker området, særlig om vinteren, da Rauland er en kjent vinter-destinasjon. Det er også mye jegere om høsten og for mange år siden revolusjonerte Radio Vest-Telemark jakta med sine dyremeldinger, der jegerne kunne høre på radioen hvor dyra sto på vidda.

Styremøte i Radio Vest-Telemark. F.v: Elin Haatvedt, Halvor Lognvik og Inger Torvetjønn. Ole Jon Tveito fra Radio Rjukan var invitert på besøk. Foto: Kyrre Dahl

Radio Vest-Telemark avholdt styremøte under vårt besøk og det skjedde i den gamle kommunestyre-salen i det som en gang var kommunehuset i den tidligere kommunen Rauland. Vi tør påstå at det trolig er lokalradiobransjens mest elegante møtelokaler.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar