Solørradioen, Studio Foto: Kyrre Dahl
Medlemsprofilen

På besøk hos Solørradioen

Hedmarksradioene har stor suksess med å drive seks i utgangspunktet små lokalradioer i Hedmark. Lokalradio.no har vært på besøk hos en av dem, Solørradioen. 

Solørradioen holder til på Flisa, som ligger mellom Elverum og Kongsvinger og dekker kommunene Åsnes, Grue og Våler. Det var her Bjørn-Martin Brandett i sin tid startet det som ble Hedmarksradioene.

Bjørn-Martin Brandett, Solørradioen, Foto: Kyrre Dahl

Bjørn-Martin Brandett er eier og driver nå seks lokalradioer i Hedmark, men er fortsatt daglig på lufta i Solørradioen, som forøvrig har den samme flotte kaffemaskinen som vi tidligere nevnte når vi vår på besøk hos Elverumsradioen.

Lokalradioen i Elverum er også med i Hedmarksradioene, sammen med Trysilradioen, Østerdalsradioen og Radio Kongsvinger, som eies sammen med avisa Glåmdalen. Den aller nyeste er Hamarradioen, der Hedmarksradioene overtok etter Radio Exact for mindre enn et år siden.

Trafikkskjermer Hedmarksradioene. Foto: Kyrre Dahl

Det er på Flisa at hovedkontoret til Hedmarksradioene ligger, men herfra overvåkes trafikksituasjonen i hele Hedmark. Dette gjøres fra skjermer i studio, som viser trafikk og føre på forskjellige steder via kameraer som Statens Vegvesen står bak.

– Det kan være stor forskjell på føre på forskjellige steder i fylket, forklarer Brandett og mener det er viktig med trafikkmeldinger, selv i mindre byer og tettsteder.

Trafikk er bare noe av det lokale innholdet i Hedmarksradioene. Selv om de forskjellige lokalradioene samarbeider er det svært viktig med lokalt innhold, mener radiosjef Brandett.

Morten Schei, Solørradioen Foto: Kyrre Dahl

Hedmarksradioene er mye mer enn bare lokalradio på FM. De har også den lokale DAB-konsesjonen og sender alle sine seks kanaler på DAB, i tillegg til en egen musikk-kanal som bare sendes på DAB, Solørradioen Pluss.

De satser også hardt på nett med egen nettavis, isolør.no og da vi kom på besøk var Morten Schei på vei ut døra for å lage artikkel for nettavis og et innslag for radioen.

Utstyr Solørradioen. Foto: Kyrre Dahl

Det er mye utstyr i Solørradioen og det er ikke uten grunn. Det er herfra nettverket Hedmarksradioene styres, både på FM og på DAB. I tillegg har Hedmarksradioene gjort en stor innsats for å oppnå god teknisk dekning av sitt område, både på FM og på DAB.

Det har gitt gode resultater på lyttertallene, 43594 personer hører på en eller flere av lokalradioene i kjeden. Ikke overraskende er Hamarradioen størst i faktiske lyttere, siden denne radioen har det største potensialet. Men, alle radioene kan vise til god oppslutning i sitt eget område og flere av dem er blant landets 10 mest populære lokalradioer.

Solørradioen Studio
Foto: Kyrre Dahl

Hedmarksradioene lever av både radiobingo og annonsesalg og Bjørn-Martin Brandett mener begge er like viktig. Han har selv ansvaret for driften av radiobingoene. Ja, det er flere forskjellige bingoer men alle går så det suser.

Selv den nystartede radiobingoen på Hamarradioen er de nå fornøyd med, forteller Brandett, som også forteller at de første månedene av den bingoen var vanskelige. På den annen side har reklamekundene på Hamar vært svært hyggelige og det er mange som ringer Hedmarksradioene for å kjøpe reklame.

LES MER OM VÅRT BESØK HOS ELVERUMSRADIOEN

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar