Radio Ålesund, utenfor
Medlemsprofilen

På sommerbesøk hos Radio Ålesund

Radio Ålesund er en lokalradio som har holdt koken gjennom mange år og er fortsatt populær blant lytterne. Lokalradio.no tok turen innom for å sjekke sommer-stemningen. 

Det var en praktfull sommerdag i Ålesund da vi fant veien til Radio Ålesund, som ikke var så vanskelig å finne, siden de har lokaler omtrent midt i sentrum, like ved Brosundet. Byens hovedvei passerer utenfor studio, noe som kan være kjekt når man driver med lokalradio.

 

Aleksandra Olsen, programleder i Radio Ålesund

Som så mange andre lokalradioer var det ferietid i Radio Ålesund, men programleder Aleksandra Olsen holdt showet i gang, både sent og tidlig. Normalt er det Egil Farstad som har morgenshowet, men han hadde en velfortjent ferie. Olsen var ikke alene i lokalene, også Christian Balg var på plass for å ta seg av sommer-annonsørene.

Mixer hos Radio Ålesund

Radio Ålesund satser en god del på lokal journalistikk og underholdning og har ofte gjester i studio, fortalte Olsen. Like ved mixeren fant vi intet mindre enn fire søppelbøtter, men det er på ingen måte søppel som sendes på radioen, dette var en del av en konkurranse hvor, hvis vi forstod riktig, gjestene skulle konkurrere om hvem som var mest miljøvennlig.

Utsikten fra studio i Radio Ålesund

Studioet ligger forsåvidt godt plassert med utsikt rett ned på en av byens hovedgater, der trafikken er tett i rushtiden. Dermed har Radio Ålesund lett tilgang til real time trafikkmeldinger. Siden studiovinduet ligger vendt mot øst ble det relativt varmt i studio under morgenshowet fikk vi vite av programleder Aleksandra Olsen, men hun klaget ikke over det. Det er ikke hver dag det er like fint vær i Ålesund.

Radio Ålesund

Radio Ålesund, som er en del av Jærradiogruppen, har fine og relativt moderne lokaler. De har konsesjon for Ålesund, Sykkylven, Skodje, Sula Giske og Haram står det i oversikten. Noen av disse kommunene er slått sammen. Radio Ålesund sender både på FM, nett og DAB. Potensialet ligger på rundt 70 000 mennesker. Lokalradioen i Møre og Romsdal er en av landets mest populære målt i oppslutning i eget område og er nesten alltid med på Lokalradio Topp 15.

Stasjonssjef Christian Balg, Radio Ålesund

Radio Ålesund er nå den eneste kommersielle lokalradio i Ålesund, men det er også andre radiostasjoner i byen.

Radio Sunnmøre er en nisjeradio som sender musikk, andakter og produserer intervjuer fra misjon, bistand og kirke knyttet til Sunnmøre.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar