Studentradioen i Bergen, 2018
Medlemsprofilen

Økt interesse for radio blant de unge, bli med til Srib

De unge strømmer til for å lage radio. Det forteller Studentradioen i Bergen, som er så og si alene på FM-båndet i landets nest største by.

Det er mange som tror at de unge ikke lenger er interessert i radio. Det er tydeligvis helt feil, skal vi tro etter et besøk hos Studentradioen i Bergen( Srib).

Studentradioen i Bergen. Daniel , Mads Emil, Fridrikka og Ole Jacob studio

Srib har nå rundt 160 medarbeidere, forteller ansvarlig redaktør Jørgen Berner Wilhelmsen. Han forteller om stigende interesse for å lage radio. Og det kan vi tro på, for sjeldent har vi sett så mange folk på en gang i et radiolokale.

Studentradioen i Bergen. Daniel , Mads Emil, Fridrikka og Ole Jacob studio

Redaktøren antyder at det er fremveksten av podkast som skaper en ny vår for radiointeressen. Podkast er uansett blitt en svært viktig del av produksjonen i Studentradioen. Faktisk blir alt systematisert som podkast, så deler man opp dette og legger på musikk slik at det blir mer tradisjonell lineær radio.

Studentradioen i Bergen

I tillegg til å lage egne podkaster har Srib funnet et marked for å lage podkast for andre og har eget produksjonsstudio og til og med egen podkastserver. Men fortsatt sender Srib også lineær radio, på FM i Bergen. Dette har ført til flere lyttere, forteller redaktøren, som mottar meldinger fra folk langt utenfor målgruppen. Noen av dem er ikke helt fornøyd med profilen, mens andre er veldig glad for at det fortsatt er et tilbud på FM i Norges nest største by.

Ansvarlig redaktør Jørgen Berner Wilhelmsen, Studentradioen i Bergen

Studentradioen holder til i Studentsenteret ved Universitetet i Bergen, med både studentavis og student-TV noen få meter unna. Som nevnt er det rundt 160 frivillige men radioen har faktisk 3 ansatte, en teknisk leder og en daglig leder i tillegg til redaktøren.

Studentradioen i Bergen

Som nevnt sender Srib fortsatt på FM og er omtrent enerådende på det analoge nettet i Bergen. Det er et par niskekonsejoner på det samme nettet, men mesteparten av døgnet er det studentradioen som råder eteren. De planlegger å komme på DAB, men vil fortsette å sende på FM. På den annen side blir podkast stadig viktigere i radioens målgruppe.

Studentradioen i Bergen

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar