Raymond Elde i studio. Foto: Radio Nordkapp
Medlemsprofilen

Tror på flere lyttere i 2017

Radio Nordkapp har tro på at de får flere lyttere når rikskanalene slukker sine FM-sendere i 2017. Møt kringkastingssjef Raymond Elde i medlemsprofilen. 

Raymond Elde, som gjerne tituleres som kringkastingssjef i Radio Nordkapp, er optimist på lokalradioens vegne når vi nå går inn et turbulent år i radiobransjen i Norge.

– Når de store stenger FM-senderne i desember 2017 så vil det være mange småsteder hvor Radio Nordkapp er den eneste kringkaster man vil kunne høre, sier Elde og peker på at DAB-dekningen ikke er helt suveren overalt i hans område.

Radio Nordkapp har ikke noe hastverk med å komme seg over på DAB og blir å høre på FM i mange år fremover, slik som de fleste andre lokalradioer i Norge. Men, Raymond Elde og hans mannskap har selvsagt en digital strategi:

– Vi har sendt Radio Nordkapp via internett i mange år og har i tillegg alle intervjuene på nettet i tilknytning til nyhetssakene, forteller han.

Lokalradioen, som er den nordligste i Norge og Europa har til og med nylig lansert nye nettsider:

– Vi jobbet lenge med å få de nye nettsidene på lufta. Den største forandringen er at de er mere moderne. Bildene er større og saken blir presentert mye mer proft, sier kringkastingssjefen.

Radio Nordkapp startet som en stasjon bare for Nordkapp kommune, i 2004 kom Porsanger kommune med og i 2016 er Gamvik kommune og Lebesby kommune blitt en del av Radio Nordkapps rike.

– Dette gjør vi fordi de mangler et lokalradio tilbud i disse områdene, sier Elde til lokalradio.no

Det er rundt 9000 mennesker i dekningsområdet for Radio Nordkapp, som er en nisjeradio. Men, Elde forteller at alle slipper til og det er mye verbalt.

– Alle hører på når vi starter en times sending klokken 16, avslutter Elde. Radio Nordkapp er medlem i Norsk lokalradioforbund.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar