Foto: Kyrre Dahl
Medlemsprofilen

Vi besøker Sørlandets største lokalradio

Radio Sør er en lokalradio i Kristiansand, med utspring i Radio Ung. Nå er det blitt en kjede av lokalradioer med stor satsing på nettet. 

Radio Sør`s historie strekker seg nesten 30 år tilbake i tid. Dagens lokalradio er en videreutvikling av det som en gang var Radio Ung og Radio Kristiansand, med røtter helt tilbake til 1985. Det man nå kjenner som Radio Sør var en konsekvens av den siste konsesjonsrunden for lokalradio i 2010.

Radio Sør er ikke lenger bare en lokalradio for Kristiansand, men de har også overtatt lokalradioene i Lillesand og i Lindesnes. I tillegg er det nært samarbeid med Radio Loland i Vennesla og Radio Kvinesdal. Tilsammen har radioen en potensiell dekning på 160 000 mennesker fordelt på 16 kommuner i to fylker.

Sendingene er 100 % lokalt produsert og sendes fra studio i Samsen kulturhus i Kristiansand, der også Radio Ung holdt til gjennom mange år. Det er også et eget studio i Mandal. På det første bildet ser du programleder Glenn Faanessen i studio. På det andre bildet har Joakim Engen Johannessen fått selskap av to nyansatte konsulenter i markedsavdelingen, Line Edholm og Lisa Sjursen

Blant de andre ansatte i Radio Sør finner man Tore Mydland og Pål Lomeland i ledelsen, som begge er kjent fra radiobransjen gjennom mange år, blant annet fra gamle Radio Ung.

Radio Sør står også bak nettsatsingen KRS247, som er en nettavis for Sørlandets hovedstad. Her finner man lokale nyheter og mye annet, laget av redaksjonen i Radio Sør.

Det kreves en rekke sendere for å nå hele det store området, totalt kan man høre Radio Sør på 22 frekvenser i Aust og Vest-Agder.  Her er noen av viktigste:

98.6 i Kristiansand
107.7 på Vigeland
106.7 i Mandal
107.3 i Åseral
100.6 på Hagla (mellom Vigeland og Buhølen)
103.3 på Veteheia (mellom Vigeland og Mandal)
102.6 på Haraldstad (i Marnardal)
103.8 på Huseheia (på Tregde)
106.7 i Byremo 106.1 på Viblemo

Radio Sør er 100 % lokalt eid av driftsselskapet Kristiansand Lokalradio AS. Dette selskapets største eier er Stiftelsen Samsending. Andre eiere er investeringsselskapet Hillegarn AS (Kurt Mosvold & Roy Gundersen) og privatpersoner med tilknytning til radiobransjen og næringslivet i Kristiansand.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar