Anders Taaje er ansvarlig redaktør i Radio Randsfjord
Mening

KOMMENTAR: FM-nettet slukkes ikke onsdag

Ansvarlig redaktør i Radio Randsfjord, Anders Taaje, kommenterer her et oppslag i lokalavisa Oppland Arbeiderblad med tittelen: “Onsdag stenger FM-nettet”:

KOMMENTAR: Er det mulig å være ansatt i en av norges største mediebedrifter, og prestere og formidle så villedende informasjon? Er du/dere betalt?

Dette er jo totalt feil; FM-nettet stenges ikke, og det vil etter all sannsynlighet heller aldri bli stengt, fordi FM-nettet ikke kan brukes til noe annet enn formidling av radiosignaler, samtidig som det fremdeles er den suverent ledende distribusjonsformen for å formidle radiosendinger, i hele verden.

I USA, f.eks., har det blitt innført lover som medfører at det ikke er lov å selge mobiltelefoner som ikke har FM-radio innebygget. Dette har amerikanerene vedtatt på grunn av beredskapsmessige hensyn. Du kan nevne DAB for en amerikaner, og han vil ikke skjønne hva du prater om.

Rett før påske besluttet Hong Kong å legge ned alle DAB-senderene innen 6 måneder, og svenskene har for lengst gravlagt hele dab-saken for godt, for å nevne et par eksempler. Norge èr – og vil bli – det eneste landet i verden som har gått til det utrolige skrittet å tvangsflytte hele landets befolkning over på DAB på de riksdekkende kanalene.

Berget nevner riktignok at lokalradioene fortsetter på FM, men hvorfor i all verden skal vår ledende lokalavis henge seg på de riksdekkende kanalenes totalt villedende informasjon om at FM-nettet skal stenges? Er det annonsører som selger DAB-radioer og ARK som presser dere?

Sannheten er at NRK, P4 og Radio Norge FRIVILLIG forlater FM-båndet nå, uten at èn eneste innbygger i vårt land, har bedt om å få DAB!

Det Berget/OA BØR bruke sin innsats på når det gjelder DAB, er å forsøke og få på bordet hvor mye av lisenspengene våre som har gått til denne vanvittige og totalt unødvendige utbyggingen av DAB. Tenk hva NRK kunne produsert av både radio- og TV-programmer, samt unngått å måtte si opp folk, for disse pengene. Nå er det “Reinflytting minutt for minutt”, “Brøytebilene” osv. som vi får igjen for lisenspengene vi betaler inn, samt uhorvelig mange repriser.

Det er snakk om milliarder, og regnskapet MÅ på bordet en eller annen gang, fordi dette er offentlige midler. Leder av Riksrevisjonen, Foss, har jo selv vært med på å vedta det meste vedr. DAB-utbyggingen (da han satt i regjering), så det kan tenkes at han lett kan dytte saker vedr. NRK’s bruk av lisensbetalerenes penger til DAB, nederst i skuffen.

Anders Taaje

ARTIKKEL I OPPLAND ARBEIDERBLAD (kan være redigert)

Om forfatteren

blank

Norsk Lokalradioforbund

2 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar
  • Det at Riksrevisjonen ikke har vært på banen for lenge siden ang. DAB-saken, er faktisk en skandale, men jeg tror nok du har rett i at dette gjerne har noe med revisjonens leder, og hans tidligere porisjoner å gjøre. Likevel burde det ha vært andre som godt kunne ha fremmet saken. -Hvorfor dette ikke allerede har blitt gjort, bør undersøkes godt med det samme!

  • “I USA, f.eks., har det blitt innført lover som medfører at det ikke er lov å selge mobiltelefoner som ikke har FM-radio innebygget. Dette har amerikanerene vedtatt på grunn av beredskapsmessige hensyn. Du kan nevne DAB for en amerikaner, og han vil ikke skjønne hva du prater om.”

    Dette er bare tull! Skal du kritisere andre for villedende informasjon bør du i det minste holde tunga beint i munnen selv! Jeg har bodd i USA i over 4 år, ingen har mobiltelefoner med FM radio. Amerikanere flest vil nok ikke kjenne til DAB, men dette er fordi det finnes satelittradio i all nyere biler (sjekk SIRUS). Digitalradio er kommet for å bli.