Foto: Medietilsynet
Myndighetsinformasjon

18 radiostasjoner søker om korona-støtte

Medietilsynet har mottatt 166 søknader om støtte etter at søknadsfristen for kompensasjonsordningen gikk ut 13. august. 

Det er 15 nettaviser, 79 aviser, en lokal-TV kanal, 18 radiokanaler og 53 tidsskrift (nett- og papirbasert interesse- og medlemsblad) som har søkt om koronakompensasjon.

– Vi tar sikte på en rask saksbehandling, og målet er å utbetale støtten i månedsskiftet august-september, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

For å få støtte, må mediet oppfylle kriteriene for å kunne motta kompensasjon for inntektsbortfall som følge av koronakrisen. Blant annet stilles det krav om at mediet må drive regelmessig journalistisk produksjon, og det må ha hatt et dokumenterbart fall i omsetningen på minst 15 prosent sammenlignet med samme periode i 2019.

Medietilsynet kommer til å beregne støttebeløpet til de ulike medievirksomhetene basert på den økonomiske informasjonen mediene nå har sendt inn. Den økonomiske rammen til fordeling som er bevilget av Stortinget er på 300 millioner.

Her er radiostasjonene som har søkt:

Bauer Media ( Radio Norge )

Jærradioen

Kristiansand lokalradio ( Metro Sørlandet )

P4 Radio Hele Norge

P5 Radio Halve Norge

Radio 102

Radio Bodø

Radio Bardufoss

Radio Atlantic Ryfylkeradioen

Radio Grenland

Radio Metro, The Beat og Radio Rox

Radio Nordsjø

Radio Tromsø

Radio Tønsberg

Radio Ålesund

Kilde: Medietilsynet

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar