Myndighetsinformasjon

394 søknader om tilskudd til lokalkringkasting

Det er mange som har søkt om penger fra tilskuddsordningen for lokale lyd- og bildemedier. Tildelingen er ventet om få uker. 

Det er i alt kommet inn 394 søknader til tilskuddsordningen for lokalkringkasting. Det opplyser Medietilsynet.  Det er samlet søkt om støtte for 62,3 millioner kroner.

De kan også opplyse at hvem som får støtte for 2021 blir offentliggjort i midten av april. Når vedtakene kommer varierer fra år til år, men de var ventet i mars i år. Hvorfor de er forsinket er ikke kjent, men vedtakene blir offentliggjort en gang etter påske.

Potten som skal fordeles er i år på 21 millioner kroner. Rundt halvparten av pengene går til digitalisering av lokalradio, i tillegg går mye av støtten til program- og utviklingstiltak og kompetanseheving i lokale radio- og TV-kanaler.

Det er tidligere kjent at Medietilsynet har mottatt 129 søknader fra 60 radioer om støtte til digitalisering i 2021. Det skjer etter at det nå er åpnet opp for å gi økt støtte for digitale sendinger i lokalradio gjennom støtteordningen til lokale lyd- og bildemedier.

– Det store antallet søknader viser at det var et riktig og viktig grep å øke beløpsgrensen for hvor mye støtte lokalradioene kan få til digitalisering, sa Mari Velsand, direktør i Medietilsynet i desember 2020.

Det årlige støttebeløpet en søker kan motta, økte i fjor til 1,5 millioner kroner. 17 virksomheter har søkt om 30,7 millioner kroner til å bygge ut digitale lokalradionett rundt om i landet.

Omkring halvparten av støtten på 21 millioner kroner som er foreslått fordelt for 2021, skal øremerkes prosjekter som bidrar til å digitalisere lokalradioene.

– Digitaliseringsarbeidet er ressurskrevende, og det er nok mye av grunnen til at så mange lokalradioer og utbyggere av digitale lokalradionett nå har søkt digitaliseringsstøtte, sier Velsand.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.