Illustrasjon
Myndighetsinformasjon

Klart for auksjon på lokale DAB-blokker

Alle som ønsker seg et sendernett for lokal DAB bør følge med i de nærmeste ukene. Auksjonen er planlagt i mars, og du må registere deg på forhånd for å være med. 

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet skal tildele frekvenstillatelser og anleggskonsesjoner i den landsdekkende frekvensblokka for digital lokalradio, den såkalte Lokalradioblokka. Auksjonen er planlagt å starte 7. mars 2016.

Med bakgrunn i Lokalradiomeldinga (Meld. St. 24 (2014-2015) skal Nkom og Medietilsynet gjennomføre auksjon av frekvenstillatelser og anleggskonsesjoner i Lokalradioblokka. Lokalradioblokka består av 37 lokalregioner som til sammen dekker hele fastlands-Norge. Frekvenstillatelsene og anleggskonsesjonene vil få varighet fra 1. januar 2017 til og med 31. desember 2031.

Auksjonen vil bli gjennomført som en nettauksjon, som etter planen vil starte 7. mars 2016.

Nkom og Medietilsynet vil etter planen publisere reglene for auksjonen 8. februar 2016, og samtidig åpne for registrering av deltakere i auksjonen. Fristen for å registrere seg som deltaker og levere gyldig bankgaranti er etter gjeldende tidsplan satt til 22. februar 2016.

Registrerings- og bankgarantiskjemaer og mer informasjon om tildelingen, herunder foreløpig tidsplan, er tilgjengelig på auksjonssiden.

KLIKK HER FOR AUKSJONSSIDEN

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar