Grafikk: luftkvalitet.miljostatus.no
Myndighetsinformasjon

En ny tjeneste om luftkvalitet

Vær og veimeldinger er kjente programposter på lokalradio. Nå kan lokalradioen også levere lokale meldinger om luftkvaliteten. 

“Luftkvalitet i Norge” er en ny nettside som viser hvordan luftkvaliteten er og vil bli over hele Norge.

Det er som en værmelding – bare for forurensning i lufta. Modellen vet mye om hvor og når forurensning (f.eks. fra fyring og veitrafikk) oppstår, og den ser på hvordan vær og vind spiller inn. Resultatet blir et kart over varslet forurensning, med fargekoder.

Man kan også se hva slags forurensing det er snakk om. Man kan se varslet forurensing nå og de neste 48 timene.

– Vi tenker at dette kan være interessant for mange lokalradioer – her kan man ganske enkelt melde ifra til lytterne når det er varslet forurensning, f.eks. i sammenheng med værvarselet, sier Eirik Stokstad Brødholt, som er kommunikasjonsrådgiver i Miljødirektoratet.

Miljødirektoratet, Statens vegvesen Vegdirektoratet, Meteorologisk institutt, Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet står bak Luftkvalitet i Norge. Disse etatene har et overlappende samfunnsoppdrag som skal bidra til ivaretagelse av liv, helse og miljø gjennom å redusere utslipp til luft og eksponering for lokal luftforurensning.

Hensikten med denne tjenesten er at det skal bli enklere for publikum å unngå å utsette seg for lokal luftforurensning ved å følge helserådene. Dette er spesielt relevant for sårbare grupper som hjerte- og lungesyke, barn og gravide og eldre

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar