Myndighetsinformasjon

Får forlenget konsesjon på FM

Medietilsynet har i dag sendt ut 206 vedtak om forlengelse av konsesjoner til lokalradioer som skal fortsette på FM fra 2017. Gjeldende konsesjoner utløper 31. desember 2016.

De aller fleste får en forlengelse på fem år, fra 1. januar 2017 til og med 31. desember 2021. De kommersielle lokalradioene som befinner seg i et slukkeområde, har fått en kortvarig forlengelse i tråd med den regionvise slukkeplanen som er avtalt mellom aktørene.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) sender ut forlengelse av tilhørende frekvenstillatelser denne uken, opplyser Medietilsynet i en pressemelding.

Dette er den endelige bekreftelsen på at de aller fleste lokalradioene fortsetter på FM fram til 2022. Det er ikke vedtatt hva som skal skje med FM-båndet etter dette.

Det er kun rikskanalene NRK, P4 og Radio Norge som slukker sine FM-sendere over hele landet i løpet av 2017. Samtidig har Stortinget vedtatt at de største lokalradioene i de store byene ikke får fortsette på FM etter 2017 på grunn av de da kan stjele lyttere fra NRK og andre rikskanaler.

Samtidig blir konsesjonsvilkårene forandret for lokalradioene fra 2017. For de aller fleste betyr dette en forenkling av vilkårene.

HER KAN DU LESE MER OM DETTE

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar