Foto: Medietilsynet
Myndighetsinformasjon

Får fortsette på riksblokk 2 inntil videre

Radiokanaler i Rogaland og Sunnhordland får fortsette DAB-sendingene i Riksblokk II-nettet fram til det blir endelig bestemt hva dette nettet skal brukes til videre framover.

Det kommer fram i en melding fra Medietilsynet. Etter at Norkring leverte inn sin anleggskonsesjon for riksblokk 2 16. mai i år har A-media hatt midlertidig konsesjon for å sikre kontinuerlig drift for de lokalradioene og andre radiostasjoner som sender på disse frekvensene. Nå er det klart at denne midlertidie konsesjonen fortsetter inntil videre.

Det er uklart hva som vil skje med riksblokk 2 i fremtiden men både Nkom og Medietilsynet har foreslått at det fortsatt skal benyttes til riksdekkende radio, selv om Norkring ikke fant det drivverdig.

– Den politiske behandlingen av framtidig bruk av Riksblokk II er ikke ferdig. Derfor har Kulturdepartementet bedt oss forlenge den tidsavgrensede anleggskonsesjonen til A-Media slik at kanalene som i dag sender på Riksblokk II i Rogaland og Sunnhordland kan fortsette sendingene sine fram til det blir en endeleg avklaring, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

– Det er viktig å presisere at anleggskonsesjonen er tidsavgrenset, og at forlengelsen ikke gir føringer for videre bruk av ressursen etter utløpet av konsesjonen, sier Velsand.

Konsesjonen utløper seinast 31. desember 2020.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar