Sogndal Foto: Kyrre Dahl, erdetmulig.no
Myndighetsinformasjon

Fikk lokal DAB-konsesjon i Sogn

Selskapet Grønn Kringkasting har fått anleggskonsesjon til å opprette og drive senderanlegg for lokal DAB i region 21 Sogn.

Nkom og Medietilsynet har avholdt auksjon for tildeling av henholdsvis frekvenstillatelse og anleggskonsesjon for DAB lokalradio i region 21 i Sogn. Da ingen ga bud innen fristen, ble det åpnet for søknad etter «først til mølla-prinsippet».

Det ble opprinnelig avholdt auksjon fordi det var mer enn en interessent, men det viste seg at ingen av dem ville by på pengeauksjonen. Når det ble åpnet for “først til mølla-prinsippet” var Grønn Kringkasting eneste søker, melder Nkom og Medietilsynet.

DAB lokalradio i region 21 består av kommunane Sogndal, Lærdal, Vik, Høyanger, Aurland, Hyllestad, Solund og Gulen. Anleggskonsesjonen gjelder fram til 31. desember 2031.

Grønn Kringkasting AS er eid av Egil Solberg, som også driver selskapet A-Media AS. Han har hatt en travel uke. Selskapet A-Media AS vant nemlig også auksjonen om den landsdekkende frekvens-ressursen Riksblokk II.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.