Myndighetsinformasjon

Følg auksjonen om lokal DAB

Auksjonen i to lokalregioner i Lokalradioblokka starter i morgen, tirsdag 15. mars kl. 10.00. Alle interesserte kan følge utviklingen i nettauksjonen på auksjon.nkom.no.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet skal tildele den landsdekkende frekvensblokka for digital lokalradio (Lokalradioblokka). Lokalradioblokka er delt inn i 37 lokalregioner.

For å kunne tilby DAB lokalradio i de ulike lokalregionene, er det nødvendig med tilgang til frekvenser og et senderanlegg for kringkasting. Det er de grunnleggende ressursene frekvenstillatelse og konsesjon til å opprette senderanlegg som skal tildeles gjennom denne auksjonen.

Auksjonen gjelder de to lokalregionene Akershus og Haugaland. Auksjonene starter tirsdag 15. mars klokken 10.00. For de andre 35 regionene blir det ikke auksjon, fordi det enten er ingen eller bare én interessent.

Alle interesserte kan følge auksjonen fra auksjon.nkom.no. Under auksjonen vil informasjon om høyeste bud være tilgjengelig for alle. Auksjonsdeltakerne vil ikke være kjent så lenge auksjonen pågår, men Nkom og Medietilsynet vil publisere hvem som er vinnere i de aktuelle lokalregionene etter at auksjonen er avsluttet.

HER FINNER DU MER OM AUKSJONEN OG REGLER

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar