DAB Foto: Nkom
Myndighetsinformasjon

Høring om riksblokk 2-auksjon

Nkom og Medietilsynet legger til offentlig høring auksjonsregler for tildeling av den nasjonale frekvensressursen Riksblokk II til digital lydkringkasting. Høringsfristen er 11. november 2020 kl 13.00.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet legger fra i dag til offentlig høring auksjonsregler for tildeling av frekvensressurser i Riksblokk II til digital lydkringkasting. Det er satt av seks uker til høringen.

Auksjonsreglene som Nkom og Medietilsynet har utarbeidet, omfatter blant annet regler om deltakelse, registrering og gjennomføring av auksjonen.

Les hele høringsdokumentet her

Høring fra 30. september til 11. november 2020 kl 13.00 Innspill til høringen sendes innen høringsfristen til: firmapost@nkom.no

Frist for registrering til auksjonen er 24. november 2020. Nkom og Medietilsynet oppfordrer potensielle deltakere å starte arbeidet med å skaffe dokumentasjon til registreringen i god tid. Dette for å sikre tilstrekkelig behandlingstid ved innhenting av bankgaranti.

Tildeling av ressursen Riksblokk II skjer ved pengeauksjon, som etter planen skal gjennomføres i desember 2020.

Bakgrunnen for auksjonen er at flere selskaper har meldt sin interesse for Riksblokk 2. Blant disse skal være A-media ved Egil Solberg og Hutchinson ved Svein Larsen.

Riksblokk 2 ble opprinnelig vunnet av Norkring, som valgte å levere inn konsesjonen i fjor, og antydet da at årsaken var manglende interesse fra leietakere.

NRK har sin egen riksblokk i DAB+-nettet, mens Bauer Media og P4-gruppen deler på Riksblokk 1.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar