Myndighetsinformasjon

Lyser ut konsesjon i Nordland

Det er noen som vil starte opp igjen lokalradioen i Øksnes og Medietilsynet kunngjør at også andre interesserte kan søke. 

Radio Øksnes måtte stanse sine sendinger i mars i år etter et vedtak i Medietilsynet. Bakgrunnen var da at Nkom ikke har fått inn pengene som Radio Øksnes skylder i gebyr for sendetillatelsene. Forholdet lå allerede et par år tilbake i tid og etter gjentatte purringer ble konsesjonen inndratt.

Ifølge hjemmesiden til “gamle” Radio Øksnes er det de som har sendt inn søknaden om å få starte opp igjen.

– Det eneste vi ønsker er å få komme igang igjen, jobbe oss opp, få starte inntjening igjen, gi et tilbud til dere der ute, OG å få betalt de kreditorer som er tålmodige når vi har havnet i disse vanskelige situasjonene som vi har gjort. Vi takker hver og en av dere der ute, for den støtte og forståelse dere har vist oss flere ganger, og garanterer dere at vi gjør ALT som står i vår makt for å komme sterkere tilbake enn noen sinne, står det på hjemmesiden. 

Medietilsynet bekrefter at de har mottatt søknad om innholdskonsesjon og senderanleggskonsesjon til drift av allmennradio på FM-nettet i konsesjonsområde 17-24 (Øksnes).

Medietilsynet kunngjør samtidig muligheten for andre interesserte å søke om allmennradiokonsesjon med tilhørende senderanleggskonsesjon i dette området.

Konsesjonen vil ha en varighet frem til 31. desember 2016, og vil deretter bli forlenget med fem år i tråd med Stortingets beslutning om lokalradioer som skal få fortsette på FM etter slukkingen av det riksdekkende FM-nettet.

For å kunne benytte innholdskonsesjonen og anleggskonsesjonen til kringkastingssendinger, må radioen også ha frekvenstillatelse. Eventuelle søkere må søke Nasjonal kommunikasjonsmyndighet om en slik frekvenstillatelse.

Søknadsfristen er 3. oktober 2016.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar