Myndighetsinformasjon

Lyser ut riksblokk 3

Nå kan det bli mer lokal DAB, men det kan også bli noe helt annet. Medietilsynet har mottatt èn søknad om anleggskonsesjon i Riksblokk 3, som dermed lyses ut for alle. Søknadsfrist 13. juni. 

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet (MT) utlyser i dag frekvenstillatelse og anleggskonsesjon til drift i en landsdekkende frekvensblokk i båndet 174-230 MHz (heretter Riksblokk 3). Bruken av frekvensene er teknologinøytral, men tildeles brukt til kringkastingsformål.

Medietilsynet ber om at alle interesserte aktører melder sin interesse. Eventuelle konkurrerende søknader må være mottatt av Medietilsynet og Nkom innen 13. juni 2016 kl.14.00.

Søknad om frekvenstillatelse sendes Nkom og søknad om anleggskonsesjon sendes Medietilsynet.

Riksblokk 3 består av frekvensblokker fra 174-230 MHz-båndet med 7 MHz båndbredde. Frekvensblokkene erfordelt på 38 geografiske områder, som til sammen dekker hele fastlands-Norge.

Frekvensene for Riksblokk 3 er regulert  gjennom GE06-avtalen for digital kringkasting i ITU region 1, og er i utgangspunktet fremforhandlet for DVB-T.

Dersom andre kringkastingstjenester ønskes å tas i bruk, må tjenesten(e) tilfredsstille spesifikasjonene som er definert i GE06- avtalen, og det kan ikke kreves beskyttelse utover det som er definert i GE06-avtalen.

Frekvenstillatelse og anleggskonsesjon for Riksblokk 3 vil ha en varighet til 31. desember 2031. Riksblokk 3 vil bli tildelt samlet som en landsdekkende blokk til én aktør, men aktøren står fritt til å dele opp Riksblokk 3 i mindre blokker.

LES MER OM DETTE HER

Kilde: Medietilsynet

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar