Foto: Medietilsynet
Myndighetsinformasjon

Lyser ut tilskudd til lokalradio

Nå kan lokalradioene søke om 21,6 millioner kroner i støtte fra tilskuddsordningen for lokalkringkasting for 2022. Søknadsfrist er 18. november. 

Omkring halvparten av støtten på 21,6 millioner kroner til lokalkringkastere som er foreslått i statsbudsjettet for neste år, skal øremerkes prosjekter for å digitalisere lokalradioene.

– Ved å hjelpe lokalradioene å gå over til digitale sendinger, er vi med på å opprettholde et bredt mangfold av lokalradioer i Norge, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Støtten til digitalisering deles ut både i form av driftsstøtte til lokalradioene og investeringsstøtte til utbyggere av digitale lokalradionett.

– I år kunne vi for første gang dele ut driftsstøtte til digitalisering, noe mange lokalradioer søkte om støtte til. Det er tydelig at lokalradioene fortsatt trenger drahjelp i digitaliseringsarbeidet, og Medietilsynet er glad for å fortsatt bidra til dette, sier Nistad Sekkelsten.

Lokalkringkasterne må søke innen 18. november

I tillegg til å søke støtte til digitalisering, kan lokalradio og lokal-tv søke støtte til lokale programproduksjoner, utviklingsprosjekter som stimulerer til bruk av norsk musikk, ulike utviklingsprosjekter og kompetanseheving.

Det gis også driftstilskudd til lokalradioer for etniske og språklige minoritetsgrupper og driftstilskudd til lokalkringkasternes bransjeorganisasjoner.

Søknadsfrist er 18. november. Les mer om støtteordningen på Medietilsynets sider her.

 

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.