Mari Velsand er ny direktør i Medietilsynet (Foto: Amedia)
Myndighetsinformasjon

Mari Velsand er ansatt som ny direktør i Medietilsynet

Kulturdepartementet har ansatt Mari Velsand som ny direktør for Medietilsynet. Det skriver departementet i en pressemelding. Hun overtar for Tom Thoresen.

– Medietilsynet har en særs viktig rolle, ikke minst i lys av endringene som nå skjer i bransjen, i markedet og i mediepolitikken. Jeg gleder meg til å bidra til å videreutvikle virkomsheten sammen med kompetente medarbeidere, sier Velsand i følge pressemeldingen.

– Jeg er glad for at Mari Velsand har takket ja til å bli ny direktør i Medietilsynet. Medietilsynet får med dette en strategisk og resultatorientert leder med stor arbeidskapasitet. Mari Velsand er ambisiøs, målrettet og kjenner mediefeltet særs godt. Medietilsynet spiller en viktig rolle i utforming og tilrettelegging av mediepolitikken og skal legge til rette for en innovativ, konkurransedyktig og mangfoldig medieindustri. Jeg er trygg på at Velsand er rett person til å drive dette arbeidet videre, og at hun vil videreutvikle tilsynet som et ledende kompetansemiljø på mediefeltet, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Velsand har vært konserndirektør med regionansvar for mediehus i Amedia siden 2014. Hun har tidligere blant annet vært programdirektør og distriktsredaktør i NRK, konsernsjef i Tun Media og sjefredaktør og daglig leder i Nationen.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar