Myndighetsinformasjon

Medietilsynet lanserer ny løsning for søknader om tilskudd

Her kommer en viktig melding for alle lokalradioer som skal søke om tilskudd for lokale lyd- og bildemedier 2020. Medietilsynet forandrer nå på søkeprosessen.

Fra slutten av september vil det være mulig å søke om tilskudd for lokale lyd- og bildemedier for neste år. Nytt av året er at du må søke via Min side hos Medietilsynet, de gamle søknadsskjemaene kan ikke lenger brukes.

– Tjenesten «Min side» vil være Medietilsynets nye digitale selvbetjeningsside for søknader og registreringer for ulike medieaktører, forteller seniorrådgiver Jon H Stjernstedt.

– Selvbetjeningsløsningen vil forenkle og effektivisere dialogen vi har med brukerne våre, eksempelvis i tiknytning til søknader om mediestøtte, konsesjoner og annen pålagt rapportering til oss. Bransjen skal oppleve å bruke mindre tid på innsendelse av dokumentasjon til søknadsbehandling mv. og få raskere svar på sine saker (økt servicegrad), forteller Stjernstedt videre.

Har du ikke blitt tildelt en brukerkonto kan du ta kontakt med Medietilsynet for å bli registrert.

Min Side er Medietilsynets nye digitale selvbetjenings-side for søknader og registreringer for deg som er medieaktør. Send en e-post til lokaletilskudd@medietilsynet.no med følgende informasjon:

Selskapsnavn
Navn på kontaktperson
E-postadresse til kontaktperson

Målgruppen for tilskuddsordningen er lokalkringkastingskonsesjonærer og registrerte kringkastere som hovudsaklig tilbyr innhold rettet mot et lokalt publikum. I tillegg er det en søknadskategori for nasjonale foreninger for lokale lyd- og bildemedium og en for anleggskonsesjonærer i digitale lokalradionett.

Du kan søke om:

· investeringstilskudd til digitalisering av lokalradio

· driftstilskudd til nasjonale samanslutninger for lokale lyd- og bildemedium

· driftstilskudd til lokalradioer for etniske og språklige minoritetsgrupper

· prosjekttilskudd til lokale programproduksjoner

· prosjekttilskudd til kompetansehevende tiltak

· prosjekttilskudd til utviklingsprosjekt

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar