Myndighetsinformasjon

Medietilsynet utvider digital tjeneste

Medietilsynet utvider selvbetjeningstjenesten Min side, og har nå åpnet for registrering av kringkasting. Kringkastere som er etablert i Noreg og skal sende via satellitt, internett eller kabel har plikt til å registrere seg.

Kringkastingsregelverket omfatter blant annet alle som driver tv- og radiovirksomhet, inkludert lokale sendinger.

Registreringsplikten gjelder for eksempel alle lokalradioer som i tillegg til å ha konsesjon til FM eller DAB, distribuerer sendingene sine via internett.

Min side er Medietilsynets selvbetjeningsportal, der de som driver medievirksomhet kan søke, registrere og rapportere på ulike ordninger og plikter.

Les mer her

For å drive kringkasting etablert i Norge må du registrere deg hos Medietilsynet. Dette gjelder sendinger (tv og radio) via satellitt, internett eller kabel, da må du registerere deg hos Medietilsynet.

Kringkasting er definert slik: utsending av tale, musikk, bilder og lignende via elektroniske kommunikasjonsnett, ment eller egnet til å ses eller høres direkte og samtidig av allmennheten.

I tillegg til registrering av kringkaster kan man blant annet søke på tilskuddsordningen for lyd og bilde via min side.

For å kunne bruke portalen må du registrere deg som brukar av «Min side». Det gjør du ved å gå inn på denne siden:

Registering av bruker

Det er viktig å gjøre dette i god tid før søknadene skal leveres inn

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar