Illustrasjon: Pål Lomeland/NLR
Myndighetsinformasjon

Nye vilkår for tildeling av FM-konsesjoner

Medietilsynet har i samarbeid med Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet endret vilkårene for tildeling av ledige FM-konsesjoner. Ledige konsesjoner vil fra dags dato tildeles fortløpende uten utlysning.

Det opplyser Medietilsynet til Norsk Lokalradioforbund. Tidligere har praksisen vært at Medietilsynet har kunngjort inkomne søknader på medietilsynet.no, slik at andre interessenter også fikk mulighet til å søke.

Som hovedregel vil nye konsesjoner på FM kunne bli tildelt i områder som står uten et lokalradiotilbud eller der det står ledig sendenettkapasitet som er avsatt til en bestemt radiotype.

Oversikten på denne siden over ledige sendernett på lokalradio på FM i Norge anser Medietilsynet som en kunngjøring av ledige konsesjoner, og vil direktetildele konsesjoner til søkere etter “først til mølla”-prinsippet.

Bakgrunnen for dette er blant annet at grunnlaget for de tidligere tildelingskriteriene i stor grad er borte og at det ikke lenger stilles krav til lokalt innhold.

 

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar