Myndighetsinformasjon

Reglene for radiobingo blir forenklet

Nå kommer endringer for spill av radiobingo som mange i lokalradiobransjen har bedt om. Men, samtidig kommer det nye krav som ansvarlige bør merke seg. 

Kulturdepartementet fjerner kravet om at bingobonger kjøpt på nett må skrives ut før de kan benyttes i spillet. Samtidig innføres flere av de samme ansvarlighetstiltakene for radiobingo som i dag gjelder for andre typer bingospill som arrangeres av entreprenør.

– Formålet med disse endringene er å gjøre reglene mer brukervennlige, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

Hittil har det vært et krav om at bingobonger kjøpt på nett må skrives ut før de kan benyttes til spill på radio- og TV-bingo. Kravet har blitt kritisert for å være unødvendig tungvint og for å innebære en forskjellsbehandling av radiobingoaktørene sammenlignet med bingoentreprenørene.

– Jeg ser ingen gode grunner til at det skal være ulike krav for radiobingo og andre former for bingo på dette området. Regelverket bør utvikles i tråd med digitaliseringen, hvor mer og mer skjer direkte på skjerm fremfor på papir, sier kultur- og likestillingsministeren i en pressemelding.

Endringene innebærer også at det innføres ansvarlighetstiltak som hittil bare har vært gjeldende for entreprenørbingo, men som nå også vil gjelde for bingo i lokalradio og lokalfjernsyn. Disse tiltakene er:

· Krav om at spillere til enhver tid skal kunne stenge seg ute fra spillet

· Krav om at trekningsresultatet i hovedspillet skal leses opp to ganger

· Krav om at spilleren kun kan ha én spillkonto hos den enkelte aktør

· Krav til sikker identifisering av spillere

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar