Illustrasjon
Myndighetsinformasjon

Søk på DAB-konsesjon i Finnmark og Hardanger

Stadig flere distrikter fylles av lokalradio på DAB. Fortsatt er det noen områder som står tomme, men nå har Medietilsynet mottatt søknader om anleggskonsesjon i Hardanger og Øst-Finnmark.

Begge disse regionene står i dag uten lokalradiotilbud på DAB. Interessenter som ønsker å sende inn konkurrerende søknader må gjøre det innen 31. oktober 2017.

Regionene det er søkt om er:

 • Lokalregion nummer 20:
 • Hardanger som gjelder kommunene Voss, Granvin, Ulvik, Kvam, Jondal, Ullensvang, Eidfjord og Odda

 

 • Lokalregion nummer 37:
 • Øst-Finnmark som gjelder kommunene Sør-Varanger, Nesseby, Vadsø, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg, Tana, Gamvik, Karasjok, Lebesby, Porsanger og Kautokeino

 

Hvis det kommer inn flere søknader vil tildelingen avgjøres ved auksjon som vil bli avholdt som en «lukket førstepris»-auksjon. Det betar at søkerne leverer ett bud hver – og det høyeste budet vinner.

Hvis Medietilsynet ikke mottar konkurrerende søknader innen fristen vil anleggskonsesjonen bli tildelt søker. Konsesjonen vil vare til 31.12.2031.

Søknad om anleggskonsesjon skal være skriftlig.  Den må blant annet inneholde en egenerklæring med beskrivelse av relevant teknisk kompetanse til opprettelse og drift av senderanlegg

For å kunne benytte konsesjonen til transmisjon av kringkasting er det, i tillegg til anleggskonsesjon, et krav om frekvenstillatelse.

Det er fortsatt noen ledige områder der det er fritt frem for å søke om anleggskonsesjon for lokal DAB, ifølge Medietilsynet:

Region nummer Navn  på lokalregion Kanal Resultat
9 RINGERIKE HALLINGDAL NUMEDAL 11D  Ledig
20 HARDANGER 12A  Ledig
21 SOGN 12C  Ledig
22 FJORDANE 11C  Ledig
29 NAMDALEN 6A  Ledig
37 ØST-FINNMARK 12C  Ledig

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

 • Jeg håper lokalradioene fortsetter å sende på FM så lenge som mulig.
  NRK og de andre DAB-tvingerne har tapt lyttere.
  DAB har dårligere lyd og rekkevidde, så mange vil lytte på FM så lenge som mulig, og gå over til internettradio når ingen sender på FM lengre.
  Internettradio har mye bedre lyd enn DAB.