Sedler. (illustrasjon) Foto: Pixabay
Myndighetsinformasjon

Utlyser tilskudd til lokalradio

Sterk forsinket kommer nå utlysning av støtte til lokalkringkasting. Denne gang også med støtte til digitalradio. Søknadsfrist er 15. april. 

Nå kan du søke støtte til lokale lyd- og bildemedier! Målgruppen for tilskuddsordningen er lokalkringkastingskonsesjonærer og registrerte kringkastere som hovedsakelig tilbyr innhold rettet mot et lokalt publikum. Nytt for i år er at nå kan også lokalradiokonsesjonærer og anleggskonsesjonærer søke om investeringstilskudd til digitalisering av lokalradio.

Hovedmålet for tilskuddsordningen er å bidra til mediemangfold, ytringsfrihet og å styrke dendemokratiske funksjonen de lokale lyd- og bildemediene har i samfunnet.

Du kan søke om

– investeringstilskudd til digitalisering av lokalradio
– driftstilskudd til nasjonale sammenslutninger for lokale lyd- og bildemedier
– driftstilskudd til lokalradioer for etniske og språklige minoritetsgrupper
– prosjekttilskudd til lokale programproduksjoner
– prosjekttilskudd til kompetansehevende tiltak
– prosjekttilskudd til utviklingsprosjekt

Søknadsfristen er 15. april

Medietilsynet fatter vedtak etter at søknadene er behandlet av Fagutvalget for tilskudd til lokale lyd- og bildemedier. Svar på søknadene kan ventes i mai/juni.

HER finner du mer informasjon

Kilde: Medietilsynet

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar