Foredrag ved Radiodager 2017
Radiodager

Tre uker igjen til Radiodager

Nå er det bare få dager igjen til årets store radiohappening. 14. og 15. september møtes radiofolk til faglig input og utdeling av årets radiopriser. Meld deg på nå for å spare 500 kroner på påmeldingsavgiften.

Under Radiodager kan du høre inspirerende foredrag fra noen av de beste foredragsholderne innen radio. Her kan du lære hvordan du kan få lytteren til å høre på det du har å si, få gode tips til hvordan redaksjonen kan fungere bedre sammen, møte store radiostjerner fra utlandet. I tillegg kan du utveksle nyttig erfaring og bygge nettverk med gode kollegaer fra hele bransjen.

Fredag kveld er den store PRIX Radio-festen. Her deles det ut priser til det beste som er sendt på radio det siste året.

Årets program ferdigstilles i disse dager og allerede nå er det sluppet flere teasere for hva du kan vente deg på konferansen.

Her er noe av det du kan bli med på:

Social media killed the radio star
Yusuf Omar, lærer oss mer om hvordan vi kan bruke Snapchat, Instagram og andre sosiale plattformer til å markedsføre radiolyd. Digitale plattformer som Snapchat, YouTube og Amazon stjeler raskt TV-annonsepenger. Tekst og videopublikumet har flyttet over på nettet, og lyd er nå den siste grensen.

Facebook har endelig startet “live audio shows” og en app som “Anchor” gjør Twitter om til podcastplattform. “Television didn’t kill the radio star”, men det kan godt hende at Facebook gjør det.

Omar fra “Hashtagourstories” viser globale eksempler på hvordan de som forteller historier med lyd har laget nettverkssamfunn, og hvordan de tjener penger på det. Han vil også og vise noen av de beste appene som brukes for å gjøre dette.

I denne sesjonen på Radiodager vil den kjente legen Ingvard Wilhelmsen lære oss å takle stress bedre. Han vil lære oss å bli “sjef i eget liv”, og gjøre oss bedre i stand til å takle den raske teknologisk utviklingen og omstilingene som gjør radiohverdagen stressende.

Ingvard Wilhelmsen er professor emeritus ved Universitetet i Bergen og spesialist i indremedisin og psykiatri. Han er godkjent veileder i kognitiv terapi og har skrevet 5 bøker på norsk, bl.a. “Livet er et usikkert prosjekt”, “Sjef i eget liv”, “Kongen anbefaler” og “Det er ikke mer synd på deg enn andre”.

Han vil i denne sesjonen fokusere på våre holdninger. Det meste her i livet kan vi ikke gjøre noe med, men hvordan vi velger å forholde oss til det som skjer bestemmer vi selv. Han tar opp våre holdninger til oss selv, usikkerhet og risiko, liv og død, fortid og fremtid.Forbered deg på både en nyttig, lærerik og ikke minst morsom forelesning.

Samtalens kunst: Hvordan bli en god intervjuer?
Noen intervjuer er uforglemmelige, andre underholdende, opplysende – mens de fleste passerer ubemerket forbi. Hva er nøkkelen til et godt intervju?

Intervjuerens teknikk? Kjemi? Format? Eller rett og slett flaks! Dette er en sesjon der vi får møte erfarne intervjuere live på scenen.- i intervjusituasjoner, der publikum får være tilstede for å reflektere rundt problemet: Hvordan bli en god intervjuer.

Sesjonen er i tre akter:
I første akt innleder programledertrener og dramaturg Terje Lindberg om intervjuet som iscenesettelse. Kan teateret gi oss noen begreper og nøkler til å utvikle oss som intervjuere – rett og slett ved å forstå samtalens kunst, med alle dets aspekter

I andre akt får vi oppleve tre erfarne intervjuere live der de med forskjellig metode og genrekoder intervjuer samme kjente gjest i tre minutter. Dette kan bli tre helt forskjellige forestillinger selv om formatet er det samme.

I tredje akt reflekterer Terje sammen med publikum, gjest og intervjuerne rundt gåten: Finnes det en hemmelig oppskrift, må man ha et spesielt talent, eller dette noe du rett og slett kan lære.

How to reach across the divide?
Den amerikanske radiolegenden Scott Carrier kommer til Radiodager med en brennende agenda. Dialogen forvitrer i en splittet vestlig verden – manifestert gjennom fjorårets valgsjokk i USA og flere europeiske land – og under norgesbesøket vil Carrier derfor gi sine svar på spørsmålet «How to reach across the divide?».

Den prisvinnende historiefortelleren startet sin karriere ved å ta med seg en lydopptaker på haiketur gjennom USA i 1983. Han sendte et brev til den nasjonale radiostasjonen NPR for å varsle sin ankomst, og med nevene fulle av opptak troppet han opp på hovedkvarteret i Washington DC. Den standhaftige unggutten ble under tvil innvilget audiens, og viste seg å ha evner som var helt nye på amerikansk radio – en nær og utleverende stil kombinert med en fortellerstemme fra beatpoetenes tid som inviterte lytterne inn i historiene på en helt ny måte.

Etter å ha levert historier til This American Life i en årrekke, har Carrier de siste årene kanalisert mer personlige, politiske spørsmål gjennom podkasten Home of the Brave. Den Salt Lake-baserte podkastskaperen er en av de aller største innovatørene innen historiefortelling og intervjuteknikk, og utfører sitt arbeid med en personlig røst og et brennende kall etter å formidle.

I tillegg til foredraget med Scott Carrier under Radiodager (basert på premisset «how to reach across the divide», se tidligere sendt omtale), blir det en intim mulighet til å oppleve Carrier og hans lydunivers på Podkastkino i Laboratoriet i Kulturhuset i Oslo kl.19.00 den torsdag 14.9. Her får du høre intense historier og skape dine egne, indre bilder i mørket. Når flere lytter sammen mangedobles opplevelsen, og etter en Podkastkino kan det derfor bli ensomt å høre på podkast alene.

Konseptet ble etablert av Frekvens som Oslo Radiobio i 2015.

Vi viser forøvrig til RADIODAGER.NO for fullstendig program og mer informasjon.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar