Hederspris til Andreas Reitan på Prix Radio 2019
Radiodager

74 bidrag påmeldt til Prix Radio

Til tross for at bransjen er påvirket av korona, permitteringer og vanskelige tider ble det levert hele 74 bidrag fra lokalradio til årets Prix Radio.

– Vi var litt bekymret for om lokalradioene hadde kapasitet til å levere bidrag i situasjonen vi er i nå, men det er flott å se at så mange har funnet fram gullet fra det siste året og sendt det inn, sier Heidi Røneid, Norsk lokalradioforbunds representant i hovedjuryen i Prix Radio.

Prix Radio er den norske radiobransjen Oscar-utdeling og i år skal så mange som 23 priser deles ut under Prix Radio 30. oktober.

– Det er 14 ulike lokalradioer som har levert bidrag i år, og det er spesielt gøy å se at det er noen nykommere som ikke har levert bidrag tidligere, sier Røneid.

Bidragene som har blitt levert til Prix Radio skal først juryeres av en lokalradiojury, bestående av personer fra hele bransjen. Juryen plukker ut tre bidrag, som så skal representere lokalradioene i finalekonkurransen mot P4-gruppen, NRK, Bauer og eksterne produksjonsselskaper.

– Det lages så mye fantastisk lokalradio og det er ganske imponerende at lokalradio, med få mennesker og stramme budsjetter, lager innhold av så høy kvalitet at det hevder seg i konkurransen mot de store mediehusene, sier Røneid.

Og til alle som ikke fikk meldt på bidrag i år har hun en klar oppfordring.

– Start allerede nå med å ta vare på programmer, intervjuer, innslag og andre ting du er spesielt stolt av, så du er klar til å sende inn til Prix Radio igjen neste år. Bare det å bli en av lokalradioforbundets utvalgte er veldig bra i seg selv, og kommer du så lagt at du vinner en pris og blir klappet opp på scenen av hele radiobransjen, da har du et minne for livet.

Årets lokalradiojury består av:
Jill Bottolfsen, Radio Metro
Stian Viken, 1FM Molde
Kaja Glenne Lund, radiOrakel
Stian Elverum, Nea radio
Endre Juel Lundgren, Radioassistant
Rita Stavn, Radio Hallingdal
Thomas Mølstad, HamarRadioen
Tarjei Elias Valle Kvamme, Studentradioen i Bergen
Stine Spjelkavik, Radio Nova
Margrethe Tveit – Radio 3,16
Petter Lavern – Radio 5000 Bergen
Tor Andersen, Ordentlig Radio
Heidi Røneid, Norsk Lokalradioforbund

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar