VG vinner pris for podcast under Prix Radio 2016
Radiodager

Bauer trekker seg fra Prix Radio

Radio Norge kommer garantert ikke til å vinne noen radiopriser i år. De har nemlig valgt å stå over Prix Radio 2017. Det kan jo bety at det blir enklere for lokalradio i bli vinner i en eller flere kategorier. 

Hvert år deles det ut radiopriser under den nasjonale konferansen Radiodager. Den arrangeres også i år i Oslo i september, men Bauer Media, som blant annet driver Radio Norge og Kiss, har bestemt seg for å ikke delta i prisutdelingen Prix Radio:

– Bauer Media har fortalt oss at de ikke vil delta på Prix Radio i år og det synes vi selvfølgelig er synd. Vi har ikke noe annet valg enn å ta konsekvensen av det, men vi synes selvfølgelig at det er beklagelig, sier juryleder Morten Scott Janssen til medier24.no

Norsk Lokalradioforbund er fortsatt med på Prix Radio, sammen med P4 og NRK og har ingen planer om å gjøre det samme som Bauer, selv om det ikke har vært noe stort prisdryss over lokalradioene. Det at mesteparten av prisene går til NRK og P4 ligger ikke bak Bauers beslutning om å trekkes seg ut i år:

I den situasjonen vi er i nå, med lansering av mange nye radiokanaler, så har vi rett og slett ikke tid. Det er et kapasitetsspørsmål. Vi er stramt bemannet og har ikke tid til å holde på i dagevis på å juryere, sier Arne Sandvik fra Bauer, som også er styremedlem i Radiodager, til medier24.no

Han påpeker at Bauer fortsatt vil delta i den faglige delen av konferansen og utelukker ikke at Radio Norge og de andre kommer tilbake neste år.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar