Foto: Radiodays Europe
Radiodager

De første til Radiodays Europe

Radiodays Europe har offentliggjort de første navnene til den store europeiske radiokonferansen i mars 2017. De har invitert NRKs Marius Lillelien til å snakke om DAB. 

DAB og slukking av FM-nettet er ikke noe stort tema i resten av radiobransjen i Europa og pleier ikke å være noe omfattende tema på Radiodays Europe. I år er radiosjef i NRK, Marius Lillelien, satt opp på listen som foredragsholder, for å fortelle resten av radiobransjen om hva som skjer i Norge. Dette er da etter at den planlagte slukkingen av rikskanalene skal begynne. Vi forventer at han også nevner at lokalradioene fortsetter på FM i mange år fremover.

Ellers på den foreløpige listen over foredragsholdere  finner man hverken DAB eller Nordmenn. Det nærmeste man kommer er Simon Gooch, som tidligere har jobbet for Bauer og er nå innovasjonsdirektør i Sveriges Radio.

Andre navn som er verdt å nevne er Jeff Smith, som er musikksjef for Storbritannias største radiostasjon, BBC Radio 2, som kan sammenlignes med NRK P1. Han er også musikksjef for den digitale kanalen BBC 6 Music, som er kjent for å spille alternativ musikk.

Mark Kaye fra USA har en litt spesiell historie å komme med. Han laget nemlig det første showet som kun sendes på snapchat. Han er også en prisvinnende radiopersonlighet med sitt eget syndikerte show, opplyser Radiodays Europe i en pressemelding

Dette er bare noen av de første navnene som er offentliggjort til Radiodays Europe, som går av stabelen i Amsterdam 19 til 21 mars 2017.  Det blir totalt 120 foredragsholdere i 50 sesjoner, så dette kan være interessant også for lokalradiofolk fra Norge.

HER KAN DU LESE MER

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar