Foto: Johannes Ølfernes//Radio Metro
Radiodager

– En stemme til Jill er en stemme til FM

Radio Metro går friskt ut i konkurransen om årets radionavn. Jill Bottolfsen er nominert og kan vinne årets publikumspris for Metro, for lokalradio og for FM! 

En stemme til Jill er en stemme til FM, skriver Radio Metro i sin kampanje for sin egen programleder. Bakgrunnen er at av alle årets kandidater er det bare Jill Bottolfsen som fortsatt sender på FM. Som kjent har de nasjonale radiokanalene slukket sine FM-sendere, men de aller fleste lokalradioene sender fortsatt på FM.

Årets radionavn deles ut under Radiodager i Oslo 21.september. Du kan stemme HER

Jill, som du hører på Radio Metro mandag til fredag kl 6-10, har drevet med radio i mange år, og husker godt hvordan det begynte.

– Det hele startet 1989 da ble jeg spurt om jeg ønsket å starte radio på Nesodden. Vi kalte det for NRG Hot 100 – Nesodden Radio Gruppe. Jeg husker at vi ikke ble tatt seriøst, derfor skiftet vi etterhvert navn til Radio Oslofjord og da våknet radio-norge. Siden vi var de eneste kommersielle med 24 timers sending ble mange av oss headhuntet. Jeg ble vel spurt fordi det ikke var noen andre som turte, forteller hun, og flirer litt.

Etterhvert fikk Jill jobb i Radio 1, som skulle bli starten på et 24 år langt eventyr. – Da jeg startet visste plutselig alle hvem jeg var. Dermed fikk jeg ikke bare sendinger på radio men også egne tv-programmer.

Jill ble også den første norske kjendisen som lot kameraene følge henne inn på fødestua. – Det er merkelig å tenke tilbake på hvor mye man gir av seg selv. Da jeg fødte min første unge, Felix, var det under et intervju som kom på God Kveld Norge med Dorthe Skappel. Jill, som nå er tobarnsmor smiler. – Herlighet jeg ga jo alt! Pupp, lår, generell nakenhet og en baby.

Mer om Jill kan du lese på Radio Metros hjemmesider

Du kan stemme på Årets Radionavn HER

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar