Foto: Tor Erik Schrøder/Radiodager.no
Radiodager

Finn fram gullet – snart klart for påmelding til Prix Radio

Nå er det tid for å melde på bidrag til Prix Radio. Hvert år kåret det beste av det beste som har blitt sendt på norsk radio, og ulike lokalradioer har flere ganger stått på scenen og mottatt den gjeve prisen.

Prix Radio er radiobransjens egen prisutdeling. Prix Radio belønner de beste radioproduksjonene i Norge; lokalt, regionalt og nasjonalt. Arrangør er Foreningen Radiodager, bestående av Bauer Media, P4-Gruppen, Norsk Lokalradioforbund og Norsk Rikskringkasting.

– I år er sendeperioden utvidet, så gå i arkivene og finn fram det beste du har produsert mellom 1. april 2020 og 31. mai 2021. Levér det inn til Prix Radio og bli med i det jeg mener er årets mest spennende konkurranse, sier Heidi Røneid, Norsk Lokalradioforbunds representant i hovedjuryen i Prix Radio.

Det er 23 kategorier i årets Prix Radio, som årets lokalradioprogram, årets lokalradio, årets intervju og årets morgenflate.

– Kategoriene favner bredt, og skal dekke det meste som sendes på radio. Bidragene som leveres inn til NLR vurderes av flere juryer før en vinner til slutt kåres, sier Røneid.

Prix Radio arrangeres 29. oktober og arrangørene håper at det igjen er mulig å samle bransjen for en velfortjent middag, prisutdeling og fest.

– Det å stå på scenen til applaus fra hele radio-Norge er en fantastisk følelse. Så finn fram radiogullet og meld det på årets konkurranse, sier Røneid.

Påmelding av årets bidrag er åpen fra 10. juni til 18. juni klokken 13.00.

Slik melder du deg på:
Påmeldte bidrag til Prix Radio 2021 skal være kringkastet eller publisert første gang i perioden fra og med 1. april 2020 til og med 31. mai 2021. Bidraget skal bestå av en lydfil i mp3-format, bilde(r) av sentral(e) bidragsyter(e) og en tekst som beskriver bidraget og hvordan det oppfyller kriteriene i den aktuelle kategorien. I kategorier hvor kun høydepunkter fra en sending leveres skal høydepunktene bestå av hele stikk/reportasjer/intervju slik det ble sendt, ikke korte utdrag.

Før du melder på ditt bidrag, må du sette deg inn i priskategoriene. Du må selv gjøre opp en mening om hvilken kategori innslaget tilhører og deretter sørge for påmelding i riktig kategori.

Meld bidrag på via denne linken

Fyll inn brukernavn, fullt navn og kontaktinfo. Da får du tilsendt verifisering- og påloggingslenke i en e-post. NB! Denne havner ofte i spamfilteret. Adressen til e-posten må da bekreftes/verifiseres. Ta vare på denne e-posten siden den inneholder brukernavn og passord.

Først laster du opp bidraget, så velger du «Gå tilbake for å registrere bidraget», etter at du har lastet opp. Da ser du lydfilen. Velg «Registrer» under lydfilen. Legg inn tittel på bidrag, sendetidspunkt, kategori, legg inn en kort tekst om bidraget og hvorfor det bør vinne og til slutt bilder av programskapere og bidragsytere. Bekreft at du har de nødvendige rettighetene til bidraget og REGISTRER.

Du vil få opp en liste over alle bidragene du har registrert på siden hvor du registrerer. Sjekk at alt du har meldt på ligger der.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.