Radio 102 mottar pris for årets lokalradio på Prix Radio 2018 Foto: Kyrre Dahl
Radiodager

Forlenger publiseringsperiode til Prix Radio

Har din radio et bidrag til Prix Radio? Publiseringspreioden utvides, slik at i år kan bidrag sendt fra 1. april 2020 til 31. mai 2021 meldes på til Prix Radio.

Tidlig vår har lenge vært tiden for å finne fram det beste av det beste du har produsert det siste året og sende det inn til Prix radio. Normalt har perioden bidraget må være kringkastet eller publisert vært fra 1. april året før til 31. mars samme år, men i år er perioden forlenget til 31. mai.

– Radiodager vil gå av stabelen i oktober og etter ønsker fra bransjen har vi forlenget perioden bidragene kan ha vært publisert eller kringkastet, sier Morten Scott Janssen, daglig leder i Radiodager.

Trolig samme kategorier

Både Radiodagers medlemmer, det vil si Norsk Lokalradioforbund, P4-gruppen, Bauer og NRK, og andre aktører, som produserer radio eller podkast, kan melde seg på konkurransen.

– I fjor ble det delt ut 23 priser. Kategoriene er inne til en siste vurdering nå, men vil sannsynligvis bli de samme som i fjor, sier Janssen.

Prix Radio er den norske radiobransjens gjeveste prisutdeling og før en vinner står på scenen har bidragene blitt vurdert av flere juryer fra hele bransjen.

– Det å vinne Prix radio er noe man virkelig kan være stolt av. Jeg vil derfor oppfordre alle til allerede nå å tenke på hva man er mest fornøyd med fra det siste året. Da er man klar når påmeldingen til Prix radio åpner i slutten av mai/begynnelsen av juni, sier han.

Håper på fysisk arrangement

I 2020 ble Radiodager et heldigitalt arrangement, men Janssen håper at bransjen kan samles igjen i oktober.

– Vi er optimistiske og håper at vi kan arrangere Radiodager fysisk i Oslo i år. Samtidig ser vi at det var fordeler med å arrangere konferansen digitalt, som at flere utenfor Oslo kunne delta. Så i år ønsker vi både å ha et fysisk arrangement, men også streame foredragene for de som ikke har mulighet til å delta i Oslo, sier han.

Også i år vil representanter fra bransjen sette sammen et spennende og relevant program for deltakerne.

– Vi er i startfasen med å planlegge årets program, så dersom noen har ønsker til foredrag eller foredragsholdere setter vi stor pris på innspill, sier Janssen og oppfordrer til å sende inn forslag til post@radiodager.no.

Se fjorårets kategorier og kriterier her.
Les mer om påmelding til Prix radio her.

Kilde: Radiodager.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.