Andreas Reitan og Per Magne Moan, Nea Radio mottar prisen for årets lokalradio under Prix Radio 2017 (Foto: Lasse Mørkhagen)
Radiodager

Husk å nominere bidrag til Prix Radio

Nå har tiden kommet for å finne fram de beste innslagene og programmene fra det siste året, og melde de på Prix Radio 2019. Fristen for å levere bidrag er onsdag 17. april klokken 12. Nedenfor ser du hvordan du kan gjøre det.

– I fjor vant lokalradioer flere priser under Prix Radio, og Radio 102 vant både Årets lokalradio og Årets radioøyeblikk. Prix Radio er den norske radiobransjens Oscar-utdeling, og det å bli nominert eller vinne er veldig gjevt. Jeg vil derfor oppfordre til å finne fram det beste du har laget det siste året, og sende det inn, sier Heidi Røneid, NLRs representant i hovedjuryen.

Hver radiostasjon kan melde på ett bidrag i hver av de 19 kategoriene. Lokalradioer som tilhører en radiogruppe og som har samkjøringer kan ikke sende inn flere utgaver av samme identiske radioprogram som f.eks. et humorshow som sendes uendret på flere stasjoner. Derimot kan radiogrupper sende inn et program pr. stasjon der programmene er unike som for eksempel morgenshow som varierer fra by til by.

Lokalradiostasjoner som eies av NENT og Bauer melder på sine bidrag gjennom sine eiere. For å melde på bidrag gjennom Norsk Lokalradioforbund må stasjonen være medlem i NLR. For mer informasjon om medlemskap, kontakt NLR på post@lokalradio.no.

Nye kategorier

Oversikt over kategoriene finner du her: https://www.radiodager.no/prix-radio/kategorier-og-kriterier/.

Bidragene må ha vært sendt fra og med 1. april 2018 til og med 31. mars 2019. Registreringen åpner 4. april, og stenger onsdag 17. april klokken 12.00. Ikke vent til siste liten, men registrer bidragene så snart registreringen åpner.

Husk også å lese gjennom de generelle reglene for Prix radio slik at du er sikker på at bidragene følger disse.

Lokalradiojury

Etter at registreringen av bidrag er stengt vil tre juryer bestående av til sammen 12 personer fra hele spekteret av lokalradiobransjen bedømme bidragene. De vil så sende tre bidrag i hver kategori videre til hovedjuryen i Prix Radio. Hovedjuryen vil så plukke ut fem nominerte, som så går videre til deljuryene, hvor det sitter representanter fra lokalradio, NRK, P4 og Radio Norge. Disse plukker så ut en vinner som offentliggjøres på PRIX Radio-showet i september.

Slik registrerer du bidrag 

Følg denne lenken: http://prixradio.east.no/registrer/ og fyll inn brukernavn, fullt navn og kontaktinfo. Da får du tilsendt verifisering- og påloggingslenke i en e-post. Adressen til e-posten må da bekreftes/verifiseres. Ta vare på denne e-posten siden den inneholder brukernavn og passord.

Først laster du opp bidraget, så velger du “Gå tilbake for å registrere bidraget, etter at du har lastet opp”.

Da ser du lydfilen. Velg “Registrer” under lydfilen. Legg inn tittel på bidrag, sendetidspunkt, kategori, legg inn en kort tekst om bidraget og hvorfor det bør vinne og til slutt bilder av programskapere og bidragsytere. Bekreft at du har de nødvendige rettighetene til bidraget og REGISTRER.

Du vil få opp en liste over alle bidragene du har registrert på siden hvor du registrerer. Sjekk at alt du har meldt på ligger der.

Opplasting vil IKKE fungere fra iPhone eller iPad eller annet som ikke støtter flash.

Det kan være lurt å ha back-up av teksten i Word eller text edit, en vet aldri med datamaskiner…

Påmeldingen er laget av Østlandsnett. Har du problemer med det tekniske kan du kontakte Østlandsnett på dagtid mellom kl. 09.00-16.00 peeåtelefonnummer 62 81 28 80.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar