Radiolederdebatt på Radiodager 2019: F.v: Sigrid Sollund, debattleder. Kenneth Andresen, P4. Aslak Skretting, Norsk Lokalradioforbund. Cathinka Rondan, NRK, Jim Receveur, Bauer FOTO: Tor Erik Schrøder
Radiodager

Hvem vil du se på Radiodager?

Arrangørene bak Radiodager vil gjerne ha innspill fra deg som jobber med radio om hva du ønsker å se på årets radiokonferanse. 

I fjor ble det en digital begivenhet, men Radiodager håper at vi alle kan møtes for en fysisk konferanse i oktober. Nå har de begynt å se litt på programmet for Radiodager 2021 og du kan komme med dine ønsker. Dette skriver Radiodager på Facebook:

 – Vi har nå startet arbeidet med å sette sammen programmet til årets Radiodager. Hvem drømmer du om å se på scenen? Hva vil du lære mer om? Hvem har du sett, som flere bør oppleve? Og hva skal stå på programmet for at du skal rope “JAAAAA!!!” når det slippes?

Har du innspill kan du gå til Facebook-siden for Radiodager eller sende inn ønskene til post@radiodager.no

Forlenget publiseringsperiode

Det er også klart at det blir en forandring for de som leverer bidrag til Prix Radio.

Tidlig vår har lenge vært tiden for å finne fram det beste av det beste du har produsert det siste året og sende det inn til Prix radio. Normalt har perioden bidraget må være kringkastet eller publisert vært fra 1. april året før til 31. mars samme år, men i år er perioden forlenget til 31. mai.

– Radiodager vil gå av stabelen i oktober og etter ønsker fra bransjen har vi forlenget perioden bidragene kan ha vært publisert eller kringkastet, sa Morten Scott Janssen, daglig leder i Radiodager, da dette ble kjent.

Både Radiodagers medlemmer, det vil si Norsk Lokalradioforbund, P4-gruppen, Bauer og NRK, og andre aktører, som produserer radio eller podkast, kan melde seg på konkurransen.

– I fjor ble det delt ut 23 priser. Kategoriene er inne til en siste vurdering nå, men vil sannsynligvis bli de samme som i fjor, sier Janssen.

Prix Radio er den norske radiobransjens gjeveste prisutdeling og før en vinner står på scenen har bidragene blitt vurdert av flere juryer fra hele bransjen.

– Det å vinne Prix radio er noe man virkelig kan være stolt av. Jeg vil derfor oppfordre alle til allerede nå å tenke på hva man er mest fornøyd med fra det siste året. Da er man klar når påmeldingen til Prix radio åpner i slutten av mai/begynnelsen av juni, sier han.

Håper på fysisk arrangement

I 2020 ble Radiodager et heldigitalt arrangement, men Janssen håper at bransjen kan samles igjen i oktober.

– Vi er optimistiske og håper at vi kan arrangere Radiodager fysisk i Oslo i år. Samtidig ser vi at det var fordeler med å arrangere konferansen digitalt, som at flere utenfor Oslo kunne delta. Så i år ønsker vi både å ha et fysisk arrangement, men også streame foredragene for de som ikke har mulighet til å delta i Oslo, sier han.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.