Stian Elverum i studio i Nea Radio Foto: Radiodager / Nea Radio
Radiodager

Nea Radio lærer deg å kapre lyttere

Nea Radios suksess har ikke gått hus forbi. Nå får også resten av radiobransjen lære hvordan man kan kapre lyttere. Det blir en egen sesjon med Nea Radio på Radiodager.

Det er bare litt over en måned igjen til årets store norske radiokonferanse. Flere hundre radiofolk er ventet til Radiodager 20. og 21. september på Ullevål stadio i Oslo.

Lokalradioen Nea Radio er invitert til å fortelle om suksessen som har gitt dem formidable lyttertall i sitt eget område.

Det er Stian Elverum (bilde) og Andreas Reitan som vil holde foredraget fra Nea Radio:

– Vi er svært takknemlige for å bli invitert til Radiodager. Vi i Nea Radio mener det er viktig å satse på innhold i radioen, bredt og variert, små og store nyheter fra lokalmiljøet, sier Elverum i en kommentar til lokalradio.no. Han fortsetter:

– Vi er veldig fornøyd med å få så mye som 57% oppslutning på daglig basis i Selbu, Tydal, Røros og Holtålen. Samtidig ser vi også veldig fram til snart å få se lyttermåling for hele nedslagsfeltet til Nea Radio, som nå strekker seg fra Oppdal i sør til Røros i øst, Hitra/Frøya i vest og Steinkjer i nord, sier Elverum.

I tillegg til å fortelle om hvordan Nea Radio har klart å fange de lokale lytternes interesse vil Elverum og Reitan også komme innom spørsmålet om framtiden for lokalradio:

– Lokalradio må få fortsette på FM, dette er noe som er helt gratis for den norske stat – det bidrar til mangfold i eteren og det sikrer arbeidsplasser i bransjen. Det er også gledelig å registrere vekst i antall lyttere. Noe er selvfølgelig forårsaket at det er kun lokalradio igjen på FM, men vi har også stor tro på at en del av oppmerksomheten rundt Nea Radio også er forårsaket at vi satser på innhold og at vi har kommet oss på DAB, sier Stian Elverum til lokalradio.no

Slik presenteres sesjonen på radiodager.no:

Med folkelig og variert innhold, og stor grad av lokal tilstedeværelse klarer Nea Radio å samle over halvparten av innbyggerne i kjerneområdet foran radioapparatet. Kanalen ble startet i 1986 og ideen kom da redaktør Andreas Reitan var lærer på en folkehøgskole hvor en stor andel av elevene var psykisk utviklingshemmet.

– Media var valgfag, men svært få av dem kunne skrive eller lese. På den tiden var media-valgfaget skoleavis og noen få timer med foto. Men kulturminister Lars Roar Langslet (H) kom med frislipp av lokalradioene og da tenkte jeg: Ungdommene kan jo snakke – da bør jo radio være en god måte å utøve valgfaget på. Genialt, sier Andreas Reitan til Medier24.

Siden den gang har lokalradioen vokst, og i dag sender de på både FM, DAB, DAB+ og nett. Til tross for at de ikke får pressestøtte går de etter mange år med underskudd endelig i pluss. Hva er hemmeligheten bak suksessen?

Kom på Radiodager for å høre historien om Nea radio – «bygderadioen» som vokste seg ut av bygda og ble et forbilde og en inspirasjon for mange andre i lokalradio-Norge.

Billett til Radiodager 2018 kjøper du her. 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar