Radiodager

Nea er årets lokalradio

Nea Radio er i kveld kåret til årets lokalradio under årets “Prix Radio”.

Nea Radio trakk det lengste strået i konkurranse med fire andre lokalradiostasjoner. De fire andre var 1FM Molde, Radio 102, P5 Bergen og Radio Nova.

Juryen begrunnet tildelingen på denne måten.

Årets lokalradio har en sterk posisjon i sitt nedslagsfelt. Suksessoppskriften er folkelig og variert innhold, med stor grad av lokal tilstedeværelse.

Lokalradioen er en fremmer for lokal identitet og kultur, og har inntatt en aktiv rolle som samlingspunkt for befolkningen i dekningsområdet.

Aldri tidligere har en lokal radiostasjon hatt så stor daglig oppslutning i sitt nedslagsfelt som årets prisvinner. Stasjonen knuser alle tidligere rekorder og alle nasjonale radioaktører, når nærmere halvparten av alle innbyggere lytter til radiokanalen – hver dag.

Årets lokalradio var tidlig på banen for å adoptere ny digital kringkastingsteknologi og disponerer i dag Norges største og mest avanserte lokale DAB-nett. I løpet av det siste året har radiostasjonen utvidet sitt dekningsområde fra 12 tusen til et potensiale på over 270 tusen.

Årets prisvinner er “bygderadioen” som vokste seg ut av bygda og ble et forbilde og en inspirasjon for mange andre i lokalradiobransjen.

Prisen for årets lokalradio tildeles….. NEA RADIO.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar